Η φιλοζωική οργάνωση Cat Alert Nicosia με επιστολή προς τον διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, τον καλεί να εφαρμόσει τη νομοθεσία, αφού διαπιστώθηκε από μέλη της οργάνωσης πως, τα δοχεία σίτισης και πόσης των γάτων εντός του χώρου των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών είχαν απομακρυνθεί. Στην επιστολή τονίζεται πως οι γάτοι, μετά από συνεννόηση με τον διευθυντή και τη συγκατάθεσή του, είχαν στειρωθεί και εξακολουθούν να φροντίζονται από την ίδια τη φιλοζωική οργάνωση με δαπάνες της τελευταίας, γεγονός που έχει διατηρήσει τον αριθμό τους σταθερό, ενώ τα σημεία σίτισης και πόσης είναι απομακρυσμένα από τα γραφεία στέγασης προσωπικού για να μη δημιουργείται οχληρία. Στην ίδια επιστολή, ο διευθυντής, καλείται να προστατέψει τα ζώα εντός του χώρου των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και να μην προχωρήσει είτε ο ίδιος είτε μέλος του προσωπικού του σε κακόβουλες πράξεις εναντίον των ζώων.

Μετά λύπης μας, στις 7/10/2022, διαπιστώσαμε πως, τα δοχεία και η τροφή των γάτων απομακρύνθηκαν, αναφέρει η φιλοζωική οργάνωση. Η Οργάνωση καλεί τον διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών να εφαρμόσει τον σχετικό νόμο και να διασφαλίσει την προστασία των ζώων που βρίσκονται εντός των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, όπως είχε αρχικά δεσμευτεί. «Οποιαδήποτε κακόβουλη πράξη από μέρους σας ή από μέρους του προσωπικού σας, η οποία παραβιάζει τις πρόνοιες του συγκεκριμένου Νόμου και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των ζώων, θα μας αναγκάσει να προβούμε σε σχετική καταγγελία με σκοπό τη διερεύνηση της υπόθεσης», επισημαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπό φόβο μέχρι να πιαστούν οι κακοποιητές των ζώων

Όπως σημειώνει, η Οργάνωση εντόπισε εντός του χώρου των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών περίπου 25 αδέσποτους γάτους, οι οποίοι είχαν προβλήματα υγείας, δεν είχαν στειρωθεί και δεν υπήρχε διαθέσιμο σημείο σταθερής σίτισης και πόσης τους. Περαιτέρω, σημειώνει ότι σε παρακείμενο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών χώρο και συγκεκριμένα στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κύπρου εντοπίστηκαν, στειρώθηκαν και φροντίζονται από την Cat Alert Nicosia πάνω από 40 αδέσποτα γατιά, διατηρώντας άψογη συνεργασία με τη διεύθυνση του Πανεπιστημίου. Αποτέλεσμα, σημειώνει, είναι ότι δεν έχουν παρατηρηθεί οποιεσδήποτε νέες γεννήσεις τα τελευταία δυόμισι χρόνια και κατ’ επέκταση αύξηση του πληθυσμού τους.