Με τη χώρα γέννησης των εργαζομένων συνδέονται οι διακρίσεις εναντίον εργαζομένων, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, βάσει των οποίων, κατά το 2021, 5,2 εκατομμύρια γυναίκες και 3,6 εκατομμύρια άνδρες, ηλικίας 15-74, ετών βίωσαν κάτι τέτοιο.

Η διαφορά στους αριθμούς των δύο φύλων αφορά κυρίως στο ότι υπάρχει μεγάλο χάσμα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες που ανέφεραν ότι αισθάνονταν διακρίσεις με βάση το φύλο τους, αφού 1,6 εκατομμύρια γυναίκες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία εργαζομένων, έναντι μόλις 200.000 ανδρών.

Από χώρα εκτός ΕΕ

Τα αποτελέσματα από την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού (EU-LFS) δείχνουν ότι το ποσοστό των εργαζομένων που αναφέρουν διακρίσεις στην εργασία ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα γέννησης. Στην ΕΕ, τα υψηλότερα ποσοστά, τόσο για τους άνδρες (7,7%) όσο και για τις γυναίκες (8,8%) που αισθάνονται διακρίσεις στην εργασία, καταγράφηκαν μεταξύ εκείνων που γεννήθηκαν σε χώρα εκτός ΕΕ, ενώ ακολουθούν εκείνοι που γεννήθηκαν σε άλλη χώρα της ΕΕ (5,4% για τους άνδρες και 7,5% για τις γυναίκες). Αντίθετα, τα ποσοστά των εργαζομένων που γεννήθηκαν στη χώρα που αισθάνονταν διακρίσεις στην εργασία ήταν πολύ χαμηλότερα (3,2% για τους άνδρες και 5,8% για τις γυναίκες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Sepaga

Σε απόλυτους αριθμούς, 618.200 άνδρες και 564.600 γυναίκες που γεννήθηκαν σε χώρα εκτός ΕΕ και 193.500 άνδρες και 256.200 γυναίκες που γεννήθηκαν σε άλλη χώρα της ΕΕ ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν διακρίσεις στην εργασία τους.

Ο λόγος

Ο κύριος λόγος για τις διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων που γεννήθηκαν σε χώρα εκτός ΕΕ ή σε άλλη χώρα της ΕΕ ήταν η καταγωγή τους. Οι άνδρες που γεννήθηκαν σε χώρα εκτός ΕΕ και ανέφεραν διακρίσεις για αυτόν τον λόγο είχαν υψηλότερο ποσοστό από τις γυναίκες (6% σε σύγκριση με 5%). Σε απόλυτους αριθμούς, αυτό σημαίνει ότι 481.700 άνδρες και 322.800 γυναίκες που γεννήθηκαν σε χώρα εκτός ΕΕ ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν διακρίσεις στην εργασία λόγω της αλλοδαπής καταγωγής τους.

Ταυτόχρονα, οι γυναίκες που γεννήθηκαν σε άλλη χώρα της ΕΕ και οι οποίες ανέφεραν διακρίσεις λόγω της αλλοδαπής καταγωγής τους είχαν ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό από τους άνδρες (3,4% έναντι 3,2%, ή 115.900 γυναίκες έναντι 114.800 ανδρών).

Σημειώνεται ότι, μεταξύ ανδρών και γυναικών από χώρα εκτός ΕΕ ή άλλη χώρα της ΕΕ, δεν υπήρχαν διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με εργαζόμενους που ανέφεραν διακρίσεις λόγω ηλικίας ή αναπηρίας.

ΣΧΟΛΙΟ

Διακρίσεις εναντίον αυτών που… ψάχνουμε

Η έλλειψη προσωπικού, που μαστίζει και την Κύπρο, είναι μια από τις κύριες προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού ο αριθμός των κενών θέσεων απασχόλησης έχει φτάσει σε επίπεδα-ρεκόρ. «Είτε πρόκειται για οδηγούς φορτηγών, είτε για σερβιτόρους ή προσωπικό αεροδρομίου, είτε για νοσηλευτές, μηχανικούς ή τεχνικούς πληροφορικής, από τον ανειδίκευτο εργάτη ως τον απόφοιτο πανεπιστημίου, η Ευρώπη τους χρειάζεται όλους και όλες», είχε αναφέρει πρόσφατα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Δεδομένου του πιο πάνω γεγονότος, μοιάζει οξύμωρο που ο κυριότερος λόγος για διακρίσεις στην εργασία αφορά την καταγωγή των εργαζομένων…