Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αστυνομίας Κύπρου, της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων και του Τμήματος Τελωνείων, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε τα ξημερώματα σήμερα, ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους 17 κιλών και 690 γραμμαρίων και συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση δύο πρόσωπα για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σχετική πληροφορία για τη μεγάλη αυτή ποσότητα των ναρκωτικών δόθηκε στις 19/7/2022 από την ΕΛ.ΑΣ στην Αστυνομία Κύπρου, σύμφωνα με την οποία τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν από  μέλη  της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι κρυμμένα σε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε ποσότητα με φρούτα, προερχόμενα από την περιοχή του Ισημερινού με τελικό προορισμό την Κύπρο.

Μετά από σχετική συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ αποφασίστηκε η διενέργεια ελεγχόμενης παράδοσης του φορτίου στην Κύπρο.

Στις 26/7/22 το αναφερόμενο εμπορευματοκιβώτιο αφίχθηκε στο Λιμάνι Λεμεσού, όπου με τη συνδρομή των Τελωνειακών Αρχών άρχισε η διαδικασία της ελεγχόμενης παράδοσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση 132kg ναρκωτικών: Συνελήφθη ένας εκ των εισαγωγέων

Στις 27/7/22 το εμπορευματοκιβώτιο μεταφέρθηκε σε αποθήκη εισαγωγής φρούτων και λαχανικών σε περιοχή των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου.

Στη συνέχεια, το φορτίο τέθηκε υπό συνεχή παρακολούθηση και στις δύο τα ξημερώματα σήμερα θεάθηκαν δύο πρόσωπα, ηλικίας 40 και 46 ετών να μεταβαίνουν με προφυλάξεις στο χώρο του εμπορευματοκιβωτίου, να αφαιρούν μεταλλικό κάλυμμα και να παραλαμβάνουν τις συσκευασίες με τα ναρκωτικά. Άμεσα μέλη της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων με τη βοήθεια μελών της ΥΚΑΝ επενέβησαν και συνέλαβαν τα εν λόγω πρόσωπα. 

Η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου και την ΕΛ.ΑΣ. 

Σε δηλώσεις του ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής των Βάσεων Ακρωτηρίου, Κωνσταντίνος Πέτρου ανέφερε:

“Η αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δύο άνδρες συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην περιοχή του Ασώματου, για κατοχή ναρκωτικών. “Η αστυνομία των ΒΒ έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει τους οργανωμένους εγκληματίες που προκαλούν τη μεγαλύτερη ζημιά στις κοινότητες μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας στην ΚΔ για την καταπολέμηση των απειλών από οργανωμένα εγκλήματα τα οποία προκαλούν βία και εκφοβισμό’’.