Αισθανόμαστε ότι ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ έχασε τον μπούσουλα. Στη συνέντευξή του στον Φρίξο Δαλίτη, στον «Φ» της Κυριακής, αναφέρθηκε σε εμπάθεια προς το πρόσωπό του, έστω κι αν σε διαφόρων αποχρώσεων πηγαδάκια, στελέχη της ΕΔΕΚ επιμένουν πως η αμφισβήτηση προς τον Μαρίνο Σιζόπουλο γίνεται για λόγους Κυπριακού.

Αλλά μας παραξένεψε η αιχμή προς τον βουλευτή Κωστή Ευσταθίου και κατ’ επέκταση προς τον υποψήφιο Γιώργο Κολοκασίδη, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την απόφαση για τις προεδρικές και τη συμπόρευση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε: «Ο συναγωνιστής (σ.σ. Κωστής Ευσταθίου) θα μπορούσε να παραβρεθεί στις διαδικασίες λήψης της τελικής απόφασης, να καταθέσει την άποψή του και να καλέσει τα μέλη να την υιοθετήσουν. Δεν το έπραξε. Εξάλλου και ο υποψήφιος που υποστηρίζει ήταν οπαδός της ΔΔΟ». 

Αυτό το τελευταίο δεν το πιάσαμε ούτε θυμόμαστε τον Γιώργο Κολοκασίδη ως οπαδό της ΔΔΟ. Θυμόμαστε δε πως όντας αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ, δεν στήριζε τη θέση της ηγεσίας του και του τότε προέδρου Μάριου Καρογιάν για λύση ΔΔΟ στα όρια εμμονής -είχε γίνει και ανέκδοτο στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, όπου η ΕΔΕΚ του Γιαννάκη Ομήρου ήταν ξεκάθαρη υπέρ της ΔΔΟ. Χρειάζεται όμως να εκτοξεύει λάσπη ο κ. Σιζόπουλος; Δεν νιώθει άνετος με τη στήριξη στον Χριστοδουλίδη;  

 ΑΛ.ΜΙΧ.