Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι εικόνες της κατάμεστης δυτικής κερκίδας του Τσιρείου Σταδίου, στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (6/9) από τους Ελλαδίτες καλλιτέχνες, Κωνσταντίνο Αργυρό και Σάκη Ρουβά. Στο Τσίρειο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, του «Φ», φιλοξενήθηκαν περίπου 15.000 πολίτες, ενώ στη δυτική κερκίδα υπήρχαν πέραν των 5.000.

Σημειώνεται, πως ενώ υπάρχει απόφαση της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων για περιορισμό χρήσης του 50% στα άνω διαζώματα, την ίδια ώρα πολίτες διασκέδαζαν καταναλώνοντας αλκοόλ στην κατάμεστη δυτική, χωρίς να εγείρεται θέμα ασφάλειας, με τους αρμοδίους να αποποιούνται των όποιων ευθυνών και να πετάνε το μπαλάκι ο ένας στο άλλο.

Οι φίλαθλοι των λεμεσιανών ομάδων από το ίδιο βράδυ κατέκλυσαν τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντιδρώντας έντονα στον περιορισμό χρήσης που επέβαλε η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων. Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν και από τις ομάδες, Απόλλωνα και ΑΕΛ, με τους εκπροσώπους Τύπου να χαρακτηρίζουν την κατάσταση φιάσκο και μεγάλη κοροϊδία, τονίζοντας πως τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσολάκης για Τσίρειο: «Να μας πει πού είναι το πρόβλημα, αν θα στάξει νερό όταν βρέξει;»

Ο «Φ» επικοινώνησε με τον Έφορο Διοίκησης και Διαχείρισης του ΓΣΟ, Ντίνο Νικολαΐδη, ο οποίος ανέφερε πως το Τσίρειο είναι ασφαλές όπως και οι κερκίδες του. «Έχουμε εκθέσεις από τους μηχανικούς μας οι οποίοι παρακολουθούν το στάδιο από το 1990. Έχουν κάνει την αντισεισμική αναβάθμιση των κερκίδων και μας διαβεβαιώνουν ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς διεθνών προτύπων, είναι ασφαλή η κατάσταση των κερκίδων». Ο κ. Νικολαΐδης υποστήριξε πως τα μόνα προβλήματα που παρουσιάζει το γήπεδο αφορούν στην επιφανειακή οξείδωση και θέματα με το στέγαστρο.

Ερωτηθείς, γιατί δεν τηρήθηκε ο περιορισμός του 50% στο άνω διάζωμα, ο κ. Νικολαΐδης παραδέχθηκε ότι δεν τηρήθηκε ο εν λόγω περιορισμός αν και είχε ενημερωθεί η διοργανώτρια εταιρεία από μέρους τους. Ανέφερε επίσης ότι: «Εμείς ως ΓΣΟ είχαμε συνάψει συμβόλαιο για δικαίωμα και ενοικίαση του χώρου. Στο συμβόλαιο είχαμε επισυνάψει ως παράρτημα και το πιστοποιητικό από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων, βάση συμβατικής υποχρέωσης. Φαίνεται και από τις εικόνες που είδαμε ότι δεν τηρήθηκε», είπε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει προβληματισμός για όλη αυτή την κατάσταση, ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε ότι το όλο θέμα θα εξετάσει σε συνεδρίαση του ΓΣΟ, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει παρανομία, σύμφωνα με τον Νόμο της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων, η οποία είναι υπεύθυνη μόνο για αθλητικά γεγονότα. Υποστήριξε εκ νέου ότι οι ίδιοι γνωρίζουν πως η στατική επάρκεια του Τσιρείου είναι εντάξει.

Να σημειωθεί πως το πιστοποιητικό το οποίο έχει εκδώσει η ΑΑΣ, ισχύει μόνο για αγώνες ποδοσφαίρου Α΄κατηγορίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων, Γιώργος Καράς, εξήγησε πως η Αρχή δεν φέρει καμία ευθύνη για τη συναυλία και τους χιλιάδες πολίτες που διασκέδαζαν στο άνω διάζωμα της δυτικής κερκίδας.

«Εμείς, βάσει της νομοθεσίας, έχουμε ευθύνη για τη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα Α’ κατηγορίας. Δεν έχουμε οποιαδήποτε άλλη αρμοδιότητα. Αν τώρα ο ΓΣΟ αποφάσισε να διεξάγει συναυλία, εμείς δεν μπορούσαμε να του πούμε κάτι».

Ερωτηθείς ποιος θα έφερε την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συναυλίας, είπε: «Ποιος φέρει την ευθύνη αυτή, είναι το μεγάλο ερώτημα. Πέφτουν μπαλκόνια στη Λεμεσό, στην Πάφο, σκοτώνεται κόσμος, βγαίνουν δήμαρχοι και φορείς και φωνάζουν ότι δεν μπορούν να επέμβουν και να κάνουν κάτι. Το ίδιο συμβαίνει και με το Τσίρειο Στάδιο. Εναπόκειται στον ιδιοκτήτη».

Τόνισε ότι δεν πρέπει να τίθεται θέμα ασφάλειας του κόσμου, σημειώνοντας πως ο ΓΣΟ πρέπει να παραδεχθεί ότι το γήπεδό του έχει πρόβλημα.

Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως η εξ Ελλάδος διοργανώτρια εταιρεία ενημερώθηκε εκ των υστέρων για τον εν λόγω περιορισμό, αφού πρώτα είχε εκδώσει και είχε προχωρήσει σε προπώληση εισιτηρίων.