Τα πτυχία και τα διακριτικά σήματα τους παρέλαβαν το πρωί της Δευτέρας οι απόφοιτοι του 82ου Σχολείου Υποβρύχιων Καταστροφέων στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη. 

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η απονομή των πτυχίων και των διακριτικών σημάτων αποτελεί το επιστέγασμα της εξαιρετικά επίμοχθης προσπάθειας που κατέβαλαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους, τόνισε εμφαντικά ότι αποτελούν την αιχμή του δόρατος σε μια από τις πιο επίλεκτες μονάδες της Εθνικής Φρουράς και δίκαια μπορούν να υπερηφανεύονται γι’ αυτό. 

καταβάλατε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απ’ αυτή τη στιγμή ονομάζεστε Υποβρύχιοι Καταστροφείς. Αποτελείτε την αιχμή του δόρατος σε μία από τις πιο επίλεκτες Μονάδες της Εθνικής Φρουράς και δίκαια μπορεί να υπερηφανεύεστε γι’ αυτό.  

«Μέσα από τη σκληρή και εξαντλητική εκπαίδευση ανακαλύψατε ότι πάνω από όλα μετρά η ψυχή και η καθαρή σκέψη. Καταφέρνοντας  να αντεπεξέλθετε με επιτυχία στη δυσκολότερη στρατιωτική εκπαίδευση, αποδείξατε τη δύναμη της θέλησης, το θάρρος, το πείσμα, τη μαχητικότητα, την αποφασιστικότητα και την ικανότητά σας να φέρετε εις πέρας το δύσκολο στόχο που θέσατε εξαρχής, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Γι’ αυτό σας αξίζουν ολόθερμα συγχαρητήρια. 

Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από νέους όπως εσείς, υπεύθυνους, δυναμικούς, πειθαρχημένους, με υψηλό φρόνημα, φιλοπατρία και στρατιωτική συνείδηση. Η συνεχής εκπαίδευση, η ετοιμότητα και το ακμαίο ηθικό που εσείς διαθέτετε, αποτελούν τα ουσιαστικότερα προσόντα για την εκπλήρωση της αποστολής των Ειδικών Δυνάμεων. 

Επιθυμώ να συγχαρώ θερμά το Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, τον επικεφαλής του Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών και τους εκπαιδευτές σας, οι οποίοι κατέβαλαν υπέρμετρη προσπάθεια και πέτυχαν να παρουσιάσουν σήμερα ενώπιον μας, άλλη μια σειρά άρτια εκπαιδευμένων και επιχειρησιακά πανέτοιμων ΟΥΚάδων, έτοιμων να αναλάβουν οποιαδήποτε αποστολή τους ανατεθεί» σημείωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας. 

Ο Υπουργός Άμυνας, εξέφρασε τα συγχαρητήρια και στους γονείς και τις οικογένειες των νέων ΟΥΚάδων που στήριξαν την επιλογή τους και παρεβρέθηκαν στην τελετή για να τους καμαρώσουν. Έδωσαν όπως είπε, και αυτοί το δικό τους αγώνα, ενισχύοντας τα παιδιά τους με κουράγιο,πίστη και δύναμη. 

«Είμαι σίγουρος νέοι βατραχάνθρωποι, ότι θα υπηρετήσετε πιστά τις ειδικές δυνάμεις και θα τιμήσετε τα διακριτικά που περήφανα θα φέρετε από σήμερα. Σας συγχαίρω για ακόμα μια φορά για την επιτυχία σας και σας εύχομαι πάνω από όλα υγεία και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία» κατέληξε.