Στις 681 έφτασαν οι κενές θέσεις στην Αστυνομία, με την ηγεσία του Σώματος να καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για πλήρωσή τους ώστε να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί.

Όπως αναφέρει σε απαντητική επιστολή η υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, προς τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Νίκο Γεωργίου, το πρόβλημα της υποστελέχωσης των σταθμών της υπαίθρου είναι αλληλένδετο με τη γενικότερη υποστελέχωση στην Αστυνομία και καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες από την ηγεσία για την αντιμετώπισή του. Η κ. υπουργός σημειώνει ότι μετά από μελέτη των καθηκόντων και των αναγκών κάθε Τμήματος/Μονάδας/Υπηρεσίας της Αστυνομίας έχουμε προβεί σε σχετική ανακατανομή του αριθμού μελών, ώστε να καλυφθούν κατά το δυνατό τα οποιαδήποτε κενά.  Όπως σημειώνει, το πάγωμα των προσλήψεων κατά τα έτη 2013-2017, οι συνεχείς αφυπηρετήσεις και παραιτήσεις, οι νέες ανάγκες που δημιουργούνται, σε συνδυασμό με τη μεγάλη διάρκεια της εκπαίδευσης των νεοπροσληφθέντων αστυνομικών, η οποία ανέρχεται σε τρία χρόνια, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες για επίτευξη της πλήρους στελέχωσης των σταθμών υπαίθρου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όπως προσθέτει η υπουργός, ο αριθμός των κενών θέσεων στην Αστυνομία σήμερα ανέρχεται στις 681 και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για κάλυψή τους μέσω των διαδικασιών προσλήψεων.  Για τον σκοπό αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία πρόσληψης αστυνομικών και ειδικών αστυνομικών, η οποία βρίσκεται στο στάδιο όπου έχουν διενεργηθεί οι εξετάσεις των ψυχομετρικών τεστ. Στις εν λόγω εξετάσεις έχουν παρακαθίσει 368 υποψήφιοι για θέσεις αστυνομικών και 89 υποψήφιοι για θέσεις ειδικών αστυνομικών. «Επειδή, όπως είναι αναμενόμενο, δεν θα καλυφθούν όλες οι υφιστάμενες κενές θέσεις, θα προχωρήσουμε με νέα προκήρυξη το συντομότερο δυνατόν», σημειώνει. 

Τέλος, η κ. Δράκου αναφέρει ότι μέσω του έργου της αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, το οποίο εντάσσεται στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και βρίσκεται σε εξέλιξη με ορίζοντα αποπεράτωσης το 2025, η Αστυνομία προωθεί την επαναξιολόγηση της οργανωτικής της δομής και λειτουργίας, ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματική με την ορθολογική αξιοποίηση των πόρων και του προσωπικού. Η ορθότερη διαχείριση και ανακατανομή του προσωπικού θα συντελέσει τα μέγιστα στην πλήρη επιχειρηματική επάρκεια και των σταθμών της υπαίθρου, καταλήγει.