Επεισοδιακή ήταν η χθεσινοβραδινή τελετή αποφοίτησης σε γυμνάσιο της Λάρνακας, στο οποίο παρενέβη η Αστυνομία, αφού γονείς ξέσπασαν κατά του διευθυντή καταγγέλλοντας τον για ρατσιστική συμπεριφορά.

Ο διευθυντής, που είχε και στο παρελθόν καταγγελίες, φέρεται να μην έδινε απολυτήριο σε μαθητή από τη Συρία, λόγω της ένδυσης και του κουρέματός του.

Ο εν λόγω διευθυντής, είναι ο ίδιος που καταγγέλθηκε από γονείς πέρσι, επειδή δεν άφησε την μαθήτρια από την Κένυα να παρευρεθεί στην τελετή αποφοίτησης του σχολείου, γιατί δεν είχε ευπρεπή εμφάνιση, αφού τα μαλλιά της ήταν πλεξούδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το χθεσινοβραδινό περιστατικό, σύμφωνα με τις καταγγελίες γονέων, ξεκίνησε όταν ζητήθηκε από τον 15χρονο μαθητή να κατεβεί από τη σκηνή, επειδή αποφασίστηκε να μην του δοθεί απολυτήριο. Τότε γονείς αντέδρασαν έντονα φωνάζοντας «αίσχος και ντροπή», ζητώντας από τον διευθυντή να δώσει το απολυτήριο στον μαθητή.

Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση γονιών με τον εν λόγω διευθυντή, ο οποίος φέρεται να αποσύρθηκε στο γραφείο του και να κάλεσε την Αστυνομία.

Τελικά η τελετή αποφοίτησης στο γυμνάσιο δεν ολοκληρώθηκε, με αστυνομικούς να συνοδεύουν στο σπίτι του τον διευθυντή.

Σημειώνεται ότι εναντίον του συγκεκριμένου διευθυντή, υπάρχουν γραπτές καταγγελίες ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας.