Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF) που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου στον πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις20, παρουσιάζοντας 30 ταινίες μικρού μήκους από 18 χώρες  σε 3 μέρες, ανακοίνωσε τους νικητές με το βραβείο κοινού για κάθε βραδιά προβολής.

Για τις προβολές της Παρασκευής 24/6 το βραβείο κοινού δόθηκε στην ταινία God Dress You του Mattia Epifani (Ιταλία). Το God Dress You είναι μια χιουμοριστική ταινία μικρού μήκους για τον πατέρ Αθανάσιο, έναν νεαρό Ορθόδοξο μοναχό που ζει σε ένα μοναστήρι στα βουνά της Ελλάδας. Βυθισμένος σε μια λιτή ζωή, φτιαγμένη από πανάρχαιες ιεροτελεστίες, προσευχές και μεγάλες σιωπές, ο Πάτερ Αθανάσιος καλλιεργεί ένα αδιάψευστο πάθος για την πολυτέλεια και την υψηλή μόδα. Η συμπεριφορά του είναι άψογη, αλλά όλα αλλάζουν όταν αποφασίζει να κάνει μια βιντεοσέλφι στο μυστικό του δωματίου του. Ο σκηνοθέτης Mattia Epifani γεννήθηκε στο Λέτσε το 1985 και από το 2010 εργάζεται ως σκηνοθέτης. Η ταινία του God Dress You (2020) παρουσιάστηκε στον διεθνή διαγωνισμό του Clermont-Ferrand International Short FF.

Το Σάββατο 25/6 ξεχώρισε η ταινία Big του Daniele Pini (Ιταλία). Είναι μια δραματική ταινία μικρού μήκους για τη Matilde που ζει σε ένα μικρό σπίτι στην παραλία με τον παππού της. Για να βγάλει κάποια χρήματα, σκουπίζει την άμμο με τον ανιχνευτή μετάλλων της, ελπίζοντας να βρει κάτι που να έχει αξία. Ένα κρύο χειμωνιάτικο πρωινό, η Matilde θα ανακαλύψει ένα αντικείμενο που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα. Γεννημένος στη Ρώμη το 1987, ο Daniele Pini είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής Nikada Film. Η τελευταία του μικρού μήκους ταινία Big (2021) έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Alice nella Città κατά τη διάρκεια του Festa del Cinema di Roma.

Τέλος την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ 26/06 Κυριακή, το βραβείο κοινού πήρε η ταινία– Custard του Arsen Chobanyan (Ρωσία). Το Custard είναι μια ταινία μικρού μήκους για μια συνηθισμένη συζήτηση στην κουζίνα που σύντομα εξελίσσεται σε ένα υπαρξιακό δράμα που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές των συμμετεχόντων.  Ο Arsen Chobanyan είναι φοιτητής στο Ινστιτούτο Κινηματογράφου Gerasimov στη Μόσχα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF) ολοκληρώθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά στις 24 – 26 Ιουνίου 2022 στον πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις20. Το PIFF είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με υπαίθριες προβολές, παρουσιάζοντας ανεξάρτητες ταινίες και ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο. Διοργανωτές: Νικόλας Ιορδάνου και Σύλβια Νικολαϊδου.