Όσοι ομνύουν (ορκίζονται) πίστη στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ) και μιλούν ταυτόχρονα για «δίκαιη και βιώσιμη λύση» του Κυπριακού ενσυνείδητα εμπαίζουν τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Τέτοιας μορφής καθεστώς δεν υπάρχει πουθενά της υφηλίου και εξάλλου με την απόρριψη του ούτω καλούμενου Σχεδίου Ανάν στο δημοψήφισμα ο Κυπριακός Ελληνισμός την απέρριψε (24/4/2004) όταν ακόμα και όλες οι διεθνικές και πολυεθνικές ομοσπονδίες διαλύθηκαν στα εξ ών συνετέθηκαν ενώ μερικές κατέρρευσαν μέσα σε ποταμούς αιμάτων, κι αλλαχού οι αιματοχυσίες συνεχίζονται αδιάκοπα.

Οι πάσης φύσεως πολιτικοί και κομματικοί ηγέτες και ηγετίσκοι έδειξαν πλήρη περιφρόνηση στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και συνέχισαν τον ίδιο αμανέ (μακρόσυρτο τουρκικό τραγούδι).

Οι Τούρκοι που θεωρούν την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα» ούτε και ως «προτεκτοράτο» αλλά μόνον ως «βιλαέτι».

Κατά την πρόσφατη παράνομη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταξύ άλλων οι Τούρκοι διακήρυξαν και τα εξής:                  

Αν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις θα είναι μεταξύ δύο κρατών και όχι δύο κοινοτήτων.

Για την τουρκική πλευρά η μόνη διαθέσιμη οδός επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό είναι αυτή της αποδοχής της κυριαρχικής ισότητας και ισότιμης διεθνούς καθεστώτος της τ/κ πλευράς.

Ακούει κανείς από τους Υπάτους και Ανθυπάτους της πολιτικής μας ζωής; Πολύ αμφιβάλλω όταν υπάρχουν μερικοί που δηλώνουν ότι θα πρόσφεραν φυσικό αέριο στην Τουρκία ακόμα και πριν τη λύση του Κυπριακού. Νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα δελεάσουν την Τουρκία. Μάλλον με τα μυαλά που κουλιαντιρίζουμε η Τουρκία θα αρπάξει και το φυσικό αέριο και σ’ εμάς θα μείνει… «αέρας κουπανιστός».

Στη ζωή όπως και στην πολιτική δεν υπάρχει ασφάλεια αλλά μόνο ευκαιρίες. Εμείς τι πράξαμε όταν είχαμε το «πάνω χέρι» με την παρουσία μιας Ελληνικής Μεραρχίας (1964-1967) όταν ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου, διακήρυττε στις 27/10/1964 στη Θεσσαλονίκη (τότε ως Πρωθυπουργός) «Η Ένωσις ήλθεν η Ένωσις έρχεται» ή όταν έστελλε στην Κύπρο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πέτρο Γαρουφαλιά ως κομιστή του Σχεδίου μονομερούς Ένωσης; 

«Του Κύπριου ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει έστω και αν είναι ελληνικός» έγραψε τότε πρωινή εφημερίδα της Λευκωσίας ενώ έτερη απογευματινή εξύβριζε τον Πρέσβη της Ελλάδας Μενέλαο Αλεξανδράκη, έναν υπέροχο άνδρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «υπερφυσικό μπεμπέ» λόγω του αναστήματός του.

Να αναφερθούμε άραγε πριν λίγα χρόνια στην ψήφιση του ούτω καλούμενου «νόμου Ακιντζί» όταν ο τελευταίος ζήτησε και η αμαρτωλή Βουλή των Αντιπροσώπων έσπευσε να ικανοποιήσει την απαίτησή του όπως μη γίνεται μνεία στα εκπαιδευτήριά μας για το Ενωτικό Δημοψήφισμα της 15ης/1/1950 όταν ο Κυπριακός Ελληνισμός αξίωσε Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα. 

Και ύστερα διερωτώμαστε γιατί καταστράφηκε η Κύπρος και από την Αυτοδιάθεση-Ένωση φτάσαμε στην τουρκοποίηση και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε, όπως και οι μελλοντικές γενεές, αφού η Τουρκία ουδέποτε πρόκειται να αποχωρήσει από την Κύπρο μόνον εάν υποχρεωθεί από τη δύναμη και την ισχύ του Ενιαίου Ελληνισμού.

Υ.Γ. 1. Βιλαέτι (vilayet): Μεγάλη διοικητική περιοχή στην Τουρκία.

2. Προτεκτοράτο (protectorat): Το κράτος στο οποίο επιβάλλεται μια μορφή προστασίας από μία προστάτιδα δύναμη που αναλαμβάνει διεύθυνση των εξωτερικών του υποθέσεων.

*Πρώην συνδικαλιστής