Σοβαρές επιφυλάξεις όσον αφορά επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά πολύ περισσότερο ανησυχίες βουλευτών για παρεμβάσεις στην περιοχή του Ακάμα και του Τρόοδους δεν επέτρεψαν την ψήφιση χθες από την Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου που προβλέπει τη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέψει την ανάπτυξη του Glamping, των κατασκηνώσεων πολυτελείας δηλαδήν αλλά και την εισαγωγή πλαισίου για όλες τις κατασκηνώσεις, που δεν υπάρχει σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υφ. Τουρισμού: Πέραν των €2 εκατ. για έργα στην ύπαιθρο

Συγκεκριμένα, άρθρα του νομοσχεδίου απορρίφθηκαν με 19 ψήφους υπέρ, 19 κατά και δύο αποχές, από τους 40 παρόντες την ώρα της ψηφοφορίας, με το αποτέλεσμα να μπορούσε να ήταν διαφορετικό, καθώς την ώρα της ψηφοφορίας υπήρχαν απουσίες, όπως σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της χθεσινής Ολομέλειας της Βουλής. Από τις παρεμβάσεις βουλευτών του ΑΚΕΛ και των Οικολόγων, κυρίως, που καταψήφισαν τα άρθρα – αλλά και από τον Χρίστο Ορφανίδη του ΔΗΚΟ – φάνηκε πως η προσπάθεια του Υφυπουργείου Τουρισμού για ρύθμιση των κατασκηνώσεων αλλά και του Glamping για εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος προσκρούουν σε σοβαρές ανησυχίες για επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Ενδεικτική ήταν η αναφορά του βουλευτή του ΑΚΕΛ Κώστα Κώστα για αναρτήσεις στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες ότι το Glamping έρχεται, με τις οποίες διαφημίζονταν ιδιωτικά τεμάχια στον Ακάμα, σε περιοχές Natura 2000.  Έντονος ήταν χθες για την όλη προσπάθεια και ο πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου που χαρακτήρισε «εισβολή» στη φύση οποιαδήποτε κατασκευή σε μη αστικές περιοχές.