Η Ρωσία δεν είναι σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ προειδοποίησε πως κάτι τέτοιο θα αύξανε τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου, και πως αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί. Ο Λαβρόφ είπε πως η Μόσχα δεν απειλεί κανέναν με πυρηνικό πόλεμο και πως η Δύση είναι που επιμένει να αναφέρεται σε αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε πως Ρωσία και Ουκρανία θα μπορούσαν να έχουν καταλήξει σε κάποια συμφωνία, αλλά ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν έγινε επειδή η ουκρανική πλευρά συνεχώς αλλάζει θέσεις και «παίζει παιχνίδια».

Επανέλαβε πως οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία από ξένες χώρες αποτελούν νόμιμους στόχους για τις ρωσικές δυνάμεις εντός των ουκρανικών συνόρων.

Την Ουκρανία κατηγορεί ο Λαβρόφ για την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις

Οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας σταμάτησαν λόγω της ασυνεπούς θέσης του Κιέβου, είπε ο Λαβρόφ και συνέχισε λέγοντας ότι, αν ήταν έντιμοι διαπραγματευτές, οι δύο πλευρές θα μπορούσαν ήδη να έχουν επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.

«Εάν ήταν ειλικρινείς διαπραγματευτές, εάν ήταν αφοσιωμένοι σε αυτό που συμφώνησαν βήμα προς βήμα, θα μπορούσαμε να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Al-Arabiya.

Ο πόλεμος θα λήξει «όταν η Ρωσία πετύχει τους στόχους της», λέει ο Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya , απάντησε στην ερώτηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα λήξης της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος ρώτησε αν μπορεί να ολοκληρωθεί έως τις 9 Μαΐου.

«Θα ολοκληρωθεί μόλις επιτευχθούν οι στόχοι που ήδη σας περιέγραψα», απάντησε ο Λαβρόφ .

iefimerida.gr