Ποινή φυλάκισης 7 ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού στον 33χρονο κατηγορούμενος σε σχέση με την υπόθεση εμπρησμού της αίθουσας τεκμηρίων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού που διεπράχθη στις 21 Ιουλίου 2021.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού υπό τη σύνθεση των δικαστών, Ηλ. Γεωργίου, Π.Ε.Δ., Κ. Κωνσταντίνου, Α.Ε.Δ., Μ. Παπαθανασίου, Ε.Δ., επέβαλε μετά από παραδοχή του 33χρονου κατηγορούμενου στο αδίκημα του εμπρησμού, ποινή φυλάκισης επτά χρόνων.

Μάλιστα ο δικαστής κατά την ανάγνωση της απόφασης, χαρακτήριζε ως μια πρωτοφανή για τα κυπριακά Δικαστήρια και τη Δικαιοσύνη τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο 33χρονος κατηγορούμενος ήταν το πρόσωπο που βρισκόταν στην παρακείμενη περιοχή του Δικαστηρίου και κρατούσε τσίλιες.

Θυμίζουμε πως ο 30χρονος υπόδικος (2ος κατηγορούμενος) μέσω βιντεοκλήσης από το κελί του στις Κεντρικές Φυλακές, κατεύθυνε τα άλλα πρόσωπα, το πώς θα εισέλθουν, να διαρρήξουν, να κλέψουν τα τεκμήρια της υπόθεσης παραγωγής μεθαμφεταμίνης και στη συνέχεια να θέσουν φωτιά στην αίθουσα τεκμηρίων του Δικαστηρίου. Ο εμπρησμός σημειώθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου 2021,όταν οι δύο δράστες τοποθέτησαν μεταλλική σκάλα στην εξωτερική πλευρά του Δικαστηρίου, θα έσπασαν το τζάμι και πέταξα αντικείμενο με εύφλεκτη ύλη.

Αμέσως εκδηλώθηκε φωτιά στην αποθήκη και έγιναν στάχτη ο server του δικαστηρίου, τηλεφωνικές συνδέσεις και διάφορα τεκμήρια όπως και μια ψησταριά που αφορά την υπόθεση των ναρκωτικών σε φουκούδες, μισό κιλό μεθαμφεταμίνης αλλά και κυνηγετικά όπλα που βρίσκονταν στην αποθήκη. Η ζημιά που προκλήθηκε από τη φωτιά και τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού εκτιμήθηκε από αρμόδιους λειτουργούς και το ύψος της ανέρχεται στις €39.390.

Να σημειωθεί ότι για τον 30χρονο (2ο κατηγορούμενο) θα επιληφθεί το άλλο Κακουργιοδικείο, όπου θα επιβάλει ποινή και για την υπόθεση του εργαστηρίου.