Επιστολή προς όλους τους Ευρωβουλευτές απέστειλε ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς, με την οποία παραθέτει σειρά παραδειγμάτων, πράξεων και ενεργειών, αποκαλύπτοντας το πραγματικό υποκριτικό πρόσωπο της Τουρκίας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Φουρλάς στην επιστολή, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος διεκδικεί ρόλο ειρηνοποιού και εκφραστή Ευρωπαϊκών Αρχών και Αξιών, στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία παρουσιάζεται ως επιτήδειος ουδέτερος, αποφεύγοντας να ακολουθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις αυστηρές κυρώσεις προς τη Μόσχα.

Στην επιστολή ο κ. Φουρλάς, επικεντρώνεται στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, της οποίας κατέχει από το 1974 το 37% του εδάφους της, χωρίς να έχει την παραμικρή διάθεση επίλυσης του προβλήματος.

Κλιμακώνει την προκλητικότητά της στην κυπριακή και ελληνική ΑΟΖ, στον Έβρο, στη Συρία, στο Βόρειο Ιράκ, στη Λιβύη και στην Αρμενία. 

Εκβιάζει καθημερινά με τις μεταναστευτικές ροές την Ευρώπη, χωρίς, όπως τονίζει, να έχει καμία επίπτωση και αυτό την αποθρασύνει.

Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και της ηγεσίας της, όπως αναφέρει ο κ. Φουρλάς στην επιστολή, στρέφεται και προς το εσωτερικό της, με χιλιάδες διώξεις και φυλακίσεις ανθρώπων με συνοπτικές διαδικασίες.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στις άθλιες συνθήκες στον χώρο της δημοσιογραφίας, αλλά και στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τους υποδεικνύει ότι είναι αυτή η χώρα που εξοπλίζεται με ευρωπαϊκά όπλα εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας.

Για να έχουν αποτέλεσμα οι προειδοποιήσεις και να λαμβάνονται στα σοβαρά υπόψη από την Τουρκία, σημειώνει ο κ. Φουρλάς, πρέπει να συνοδεύονται από αξιοπιστία και η γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών πρέπει να καταδεικνύει ότι η Ένωση είναι ενωμένη και έτοιμη να αντιμετωπίσει την προκλητικότητα και αλαζονεία της Άγκυρας.

Όσο σιωπούμε είμαστε συνένοχοι, καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Φουρλάς