Ολοκληρώθηκε το έργο ανάδειξης των δυο κρησφύγετων αγωνιστών του αγώνα της ΕΟΚΑ στην κοινότητα Κρήτου Μαρόττου της επαρχίας Πάφου, που προωθήθηκε από το κράτος σε συνεργασία με την κοινοτική αρχή και με την ένταξη του στους Κρατικούς Προυπολογισμούς.

Παράλληλα με τα έργα ανάδειξης των κρησφύγετων του 55-59, έγιναν και παράλληλα έργα για τη σύνδεση τους με αναπλάσεις των περιβάλλοντων χώρων, καθώς και εξωραϊστικό έργο λιθόστρωτου στο δρόμο προσπέλασης προς τα κρησφύγετα.

Στην κοινότητα Κρήτου Μαρόττου επίσης, προωθήθηκε τα τελευταία χρόνια και η δημιουργία πάρκου στο χώρο του παλαιού σχολείου, που μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο ως εκδρομικός χώρος, όσο και για τη διοργάνωση κοινοτικών εκδηλώσεων. Τις αναγκαίες μελέτες προσέφερε δωρεάν στην κοινότητα ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τυλληρίας, Νικηφόρος.

Στην ίδια κοινότητα την τελευταία τριετία, έγιναν επίσης συντηρήσεις των δρόμων Κρήτου Μαρόττου – Αγίου Δημητριανού με ποσό 28.000 ευρώ, Κρήτου Μαρόττου- Αναδιού με 8.000 περίπου, και Κρήτου Μαρόττου- Κανναβιού με 6.000 ευρώ. Επίσης, έχουν εκτελεσθεί εργασίες επιστρώσεων με μπετόν σε δρόμους και αντιπλημμυρικά για 40.000 περίπου, καθώς και βελτιώσεις σε αμπελουργικούς δρόμους έναντι 4.000 ευρώ.