Τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών, από τα κατεχόμενα εδάφη προς την Κυπριακή Δημοκρατία, χαιρετίζει, σε ανακοίνωση του, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος, μέλος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, θεωρεί ότι, «η Κυβέρνηση ενήργησε βεβιασμένα και είναι λανθασμένη η απόφασή της για κατάθεση του νομοσχεδίου και των σχετικών κανονισμών, με τη μορφή του κατ’ επείγοντος, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που προβλέπει την ενίσχυσή της με την πρόσληψη 300 συμβασιούχων ειδικών αστυφυλάκων, οι οποίοι θα εργοδοτηθούν με συμβόλαιο εργασίας μέχρι και 28 μήνες και θα αναλάβουν καθήκοντα περιφρούρησης και αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών σε διάφορα σημεία διέλευσης».

Πιο συγκεκριμένα, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος αναφέρει ότι έχοντας υπόψη τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, σχετικά την πρόσληψη 300 συμβασιούχων ειδικών αστυφυλάκων θεωρεί ότι η λύση ενός προβλήματος δεν μπορεί να συνοδεύεται με τη δημιουργία ενός άλλου.

«Είναι η θέση μας ότι η πρόσληψη συμβασιούχων ειδικών αστυφυλάκων θα προκαλέσει αναστάτωση στις τάξεις της Αστυνομικής Δύναμης και θα δημιουργήσει αστυνομικούς δύο ή και τριών ταχυτήτων με όλα τα αρνητικά συνακόλουθα», προσθέτει.

Ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες της Αστυνομίας σε ανθρώπινο δυναμικό, εισηγείται την προκήρυξη θέσεων για την πρόσληψη 300 μόνιμων αστυνομικών, στους οποίους θα ανατεθούν καθήκοντα ενίσχυσης των σημείων διέλευσης στο πλαίσιο του ελέγχου προς αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

«Καλούμε λοιπόν, την ηγεσία της Αστυνομίας και την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης όπως κάνουν δεύτερες σκέψεις επί του σοβαρού αυτού ζητήματος και να διαβουλευθούν με τους φορείς των οργανωμένων μελών της Αστυνομίας, προκειμένου να εξευρεθούν οι αποτελεσματικότερες ρυθμίσεις», καταλήγει.