Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε, διάταγμα κράτησης 8 ημερών εναντίον Ρώσου ηλικίας 45 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από δύο κατοικίες στη περιοχή της Ορόκλινης, κλοπής αυτοκινήτου, παράνομης κατοχής περιουσίας, εγκατάλειψης σκηνής τροχαίας σύγκρουσης και άλλα τροχαία αδικήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το απόγευμα της Τρίτης, 10 Μαΐου, πολίτης αναγνώρισε άτομο του οποίου η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα και ενημέρωσε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί σε περιοχή της Λάρνακας.

Ο ύποπτος φέρεται στις 7 Μαΐου, να οδηγούσε αυτοκίνητο σε δρόμο στη Λάρνακα, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με άλλο διερχόμενο όχημα και ακολούθως εγκατέλειψε τη σκηνή. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο που φέρεται να οδηγούσε ο ύποπτος, είχε κλαπεί την Πέμπτη 5 Μαΐου, ενώ βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή στην Πάφο.

Εντός του οχήματος η Αστυνομία εντόπισε διάφορα οικοδομικά εργαλεία, μερικά από τα οποία έχει διαπιστωθεί ότι ανήκουν στον ιδιοκτήτη του οχήματος, ενώ για τα υπόλοιπα εργαλεία διεξάγονται έρευνες για να διαφανεί κατά πόσον αποτελούν προϊόν κλοπής, αφού ομοιάζουν με εργαλεία που κλάπηκαν από οικία στη Λάρνακα, μετά από διάρρηξη της κατοικίας.

Την υπόθεση διερευνούν ο Αστυνομικός Σταθμός Κιτίου και ο Αστυνομικός Σταθμός Πέγειας.