Την αντίδρασή της εκφράζει η ΠΕΟ για τα κριτήρια πρόσληψης γυναικών συμβασιούχων αστυνομικών, χαρακτηρίζοντας «σεξιστική και απαράδεκτη» την πρόνοια που ζητά από τις «γυναίκες υποψήφιες να προσκομίσουν ιατρική γνωμάτευση από γυναικολόγο ότι δεν παρουσιάζουν οποιοδήποτε πρόβλημα γυναικολογικής φύσης». Ζητά την παρέμβαση των αρμόδιων Επιτρόπων και τη Επιτροπής Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση.

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ αναφέρει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδρούμε σε αυτό το κριτήριο που τίθεται  όταν πρόκειται για προσλήψεις είτε στην Εθνική Φρουρά είτε στην Αστυνομία», παραπέμποντας στην προκήρυξη  της Εθνικής Φρουράς για προσλήψεις Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ), τον Δεκέμβριο του 2020. Υπενθυμίζει, δε, ότι μετά από την παρέμβαση της ΠΕΟ, το κριτήριο αυτό είχε αποσυρθεί από εκείνη την προκήρυξη.

«Θεωρούμε την πρόνοια αυτή σεξιστική και απαράδεκτη και παραβιάζει την αρχή της  ισότητας των φύλων», αναφέρει η ΠΕΟ και καλεί «τους αρμόδιους όπως άμεσα αποσύρουν την εν λόγω πρόνοια από τα κριτήρια πρόσληψης και την δια παντός διαγραφή του  από μελλοντικές προκηρύξεις θέσεων είτε στην Εθνική Φρουρά είτε στην Αστυνομία και παραβιάζουν τον Νόμο Περί Ίσης Μεταχείρισης Ανδρών και Γυναικών στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση».

Καλεί την Επίτροπο Ισότητας, την Επίτροπο Διοικήσεως και την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση, να ενεργήσουν άμεσα  προς την κατεύθυνση αυτή.

ΚΥΠΕ