Υβριδικά διεξάγονται σήμερα το Πολιτικό Συνέδριο του ΔΗΚΟ και το 12ο τακτικό Παγκύπριο συνέδριο του Κίνηματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Και στα δύο συνέδρια η συμμετοχή θα είναι με φυσική και διαδικτυακή παρουσία.

Το Πολιτικό συνέδριο του ΔΗΚΟ αρχίζει στις 10 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Το συνέδριο θα αρχίσει με ομιλία του Προέδρου του κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου ενώ στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση εσωκομματικού δημοψηφίσματος. Θα προβληθεί επίσης χαιρετισμός της Προέδρου της ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, S&D, Iratxe García Pérez και θα παρουσιαστεί προσχέδιο της Πολιτικής Διακήρυξης. Θα ακολουθήσουν οι εργασίες του συνεδρίου μόνο για τους μετέχοντες σε αυτό.

Το 12ο τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα διεξαχθεί επίσης υβριδικά, στις 11 στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.

Στο συνέδριο θα εκλεγούν με απευθείας ψηφοφορία ο Πρόεδρος, Αναπληρωτής/τρια Πρόεδρος, δυο Αντιπρόεδροι και 21 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος.

Στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που προγραμματίζεται για τις 13 Φεβρουαρίου υπό την νέα της σύσταση, θα εκλεγούν τα υπόλοιπα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας (Εκτελεστικός, Αναπληρωτής/τρια Εκτελεστικός, Υπεύθυνος/η Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικός υπεύθυνος, μέλη κ.ο.κ.).

Τη θέση του Προέδρου του κινήματος Οικολόγων επαναδιεκδικεί ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και διεκδικούν επίσης οι Κυριάκος Τσιμίλλης και Σωτήρης Χρίστου.

Τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου επαναδιεκδικεί η Έφη Ξάνθου και διεκδικούν ο Άλκης Παπής, νυν εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος και ο Σωτήρης Χρίστου.

Για τη θέση του Αντιπροέδρου Α’ του Κινήματος οι υποψήφιοι είναι οι: Σταύρος Αλαμπρίτης,  Φρύνη Ονουφρίου, Κυριάκος Τσιμίλλης, Σωτήρης Χρίστου, Μάριος Χρυσοστόμου.

Την υποψηφιότητα τους για τη θέση του Αντιπροέδρου Β’ έχουν υποβάλει οι Μαρία Κολά, Αντώνης Κουπαρής, Παναγιώτης Μανώλη, Λούκας Στυλιανού, Σωτήρης Χρίστου, Μάριος Χρυσοστόμου.