Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοινώνει ότι το Λεύκωμα “Ο ήρωας Τάσος Μάρκου” έχει εκδοθεί τον Δεκέμβριο 2021.

“Το εν λόγω Λεύκωμα αποτελεί ένα μνημόσυνο για τον σύγχρονο ήρωα, ο οποίος με την αγωνιστικότητα, την παλληκαριά και την αφοσίωσή του έχει λαμπρύνει την Ιστορία μας. Ο Τάσος Μάρκου αποτελεί σύμβολο και ιδανικό για όλους μας και δίκαια έχει πάρει μία θέση στο Πάνθεο των Ηρώων”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άντρη Μάρκου Χριστοδουλίδου– Πάρις Μάρκου: Ο ήρωας πατέρας μας, Τάσος Μάρκου

“Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε τελετή στην Αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, με την οποία η  Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης επιβράβευσε τους/τις μαθητές/-τριες που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό «Ο Ήρωας Τάσος Μάρκου». Έναν Διαγωνισμό, ο οποίος θεσμοθετήθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 3/4/2019, μετά από κατάθεση σχετικής πρότασης. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας η καθιέρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού, ο οποίος θα διεξάγεται κάθε πέντε (5) χρόνια, με απώτερο σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές/-τριες τη ζωή, τη δράση και τη θυσία του ήρωα της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, Τάσου Μάρκου.”

Το συγκεκριμένο Λεύκωμα έχει αποσταλεί σε όλα τα Δημόσια Σχολεία της Κύπρου. Ήδη αναρτήθηκε σχετική εγκύκλιος με αριθμό ypp13396 και με ημερομηνία 4/1/22.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η Επιτροπή Εκδόσεων του εν λόγω Λευκώματος αγκάλιασε με ιδιαίτερη αγάπη και ευσυνειδησία την προετοιμασία του Λευκώματος, κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού covid – 19.

Το ΥΠΠΑΝ προτίθεται να διοργανώσει διάσκεψη τύπου σε χρόνο και χώρο που θα ανακοινωθεί αργότερα.