Από τον Σωκράτη και τον Όσκαρ Ουάιλντ, μέχρι τον Μιλόσεβιτς και τον Αλ ΚαπόνεΑυτή την Κυριακή, η 4η και τελευταία κορυφαία έκδοση με τον Φιλελεύθερο και ΤΟ ΒΗΜΑ, με μόνο €1.

Πρόκειται για μια σειρά πρωτότυπων και εύληπτων βιβλίων τα οποία είναι γραμμένα από ειδικούς, καθηγητές πανεπιστημίου, ενώ μεταφράζονται και κυκλοφορούν για πρώτη φορά στα ελληνικά. Από την ελληνική αρχαιότητα μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα, παρακολουθούμε γεγονότα και χαρακτήρες που βρέθηκαν στο επίκεντρο όχι μόνο της ιστορίας του Δικαίου αλλά και της ίδιας της ανθρωπότητας.

Μεγάλες στιγμές της Ιστορίας που διαδραματίστηκαν στις δικαστικές αίθουσες και αποφάσεις που σημάδεψαν τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου:

Αλ Καπόνε: Η οικονομική καταδίκη που άλλαξε την Αμερική.

To όνομά του παραμένει απολύτως συνδεδεμένο με την περίοδο της Ποτοαπαγόρευσης (1920-1933), τις εγκληματικές συμμορίες του Σικάγου και τη Μεγάλη Ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τον Μεσοπόλεμο. Ο Αλ Καπόνε, ένας γκάνγκστερ που ανήλθε στη σφαίρα του μύθου, σηματοδότησε έναν νέο τρόπο λειτουργίας της παραβατικότητας, της παρανομίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Η προσωπικότητά του ήταν σύνθετη: σκληρός και γενναιόδωρος, αδίστακτος και ματαιόδοξος. Οι κυβερνητικές αρχές, προκειμένου να τον αντιμετωπίσουν, αποφάσισαν να ενεργήσουν με έναν απρόβλεπτο τρόπο. Πώς τον οδήγησαν στο δικαστήριο;

Δίκες που συγκλόνισαν τον κόσμο και έμειναν στην Ιστορία.