Η Ουκρανία άρχισε σήμερα την απομάκρυνση αμάχων από την πόλη Σούμι, στην βορειοανατολική Ουκρανία, και από την πόλη Ιρπίν, κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο, ανακοίνωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Η απομάκρυνση αμάχων άρχισε μετά την συμφωνία Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων να δημιουργήσουν “ανθρωπιστικούς διαδρόμους” για να επιτραπεί σε αμάχους να φύγουν από κάποιες πόλεις που πολιορκούνται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η Ρωσία ανοίγει “ανθρωπιστικούς διαδρόμους” από το Κίεβο και άλλες 4 ουκρανικές πόλεις, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η Ρωσία άνοιξε “ανθρωπιστικούς διαδρόμους” ώστε ο κόσμος να μπορεί να απομακρυνθεί από το Κίεβο και άλλες 4 ουκρανικές πόλεις, τις Τσερνίχιβ, Σούμι, Χάρκοβο και Μαριούπολη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

Το υπουργείο Άμυνας προσέθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία έπαυσαν πυρ από τις 09:00 ώρα Κύπρου, πρόσθεσε το Interfax.

Λίγο νωρίτερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε ότι οι άμαχοι θα αρχίσουν σήμερα να εγκαταλείπουν την πολιορκημένη ουκρανική πόλη Σούμι βάσει συμφωνίας με τη Ρωσία για τη δημιουργία “ανθρωπιστικού διαδρόμου”.

“Συμφωνήθηκε η πρώτη οχηματοπομπή να ξεκινήσει γύρω στις 10 πμ  από την πόλη Σούμι. Το κομβόι αυτό θα ακολουθήσει ο τοπικός πληθυσμός με δικά του αυτοκίνητα”, σημείωσε σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι άμαχοι έχουν εγκλωβιστεί από τις συγκρούσεις που μαίνονται μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ