• Ολοκληρωμένη υπηρεσία σε θέματα οργάνωσης, εκπαίδευσης και συμμόρφωσης

Η ΕΥ κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών διασφάλισης, φορολογικών υπηρεσιών, συμβουλευτικών υπηρεσιών, και υπηρεσιών χρηματοοικονομικών συμβούλων και υποστήριξης συναλλαγών, με πέραν των 300.000 εργαζομένων σε περισσότερες από 150 χώρες.

Οι γνώσεις και οι ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρουμε, συμβάλλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης προς τις κεφαλαιαγορές και τις οικονομίες διεθνώς.

Στην Κύπρο 

Η ΕΥ λειτουργεί στην Κύπρο περισσότερα από 80 χρόνια και αριθμεί σήμερα περισσότερα από 600 άτομα. Κατέχει κορυφαία θέση στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών και είναι η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον τομέα της. Λειτουργεί ως έμπιστος συνεργάτης και ελεγκτής για ένα ευρύ φάσμα πελατών, από ιδιώτες και νέες ή αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, δημόσιες εταιρείες και μεγάλους πολυεθνικούς οργανισμούς. Δραστηριοποιείται μέσω των γραφείων της σε Λευκωσία και Λεμεσό και είναι μέρος της περιοχής του CESA που περιλαμβάνει την Κεντρική, Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία και αποτελείται από 31 χώρες. Στο πλαίσιο της δομής αυτής, η ΕΥ Κύπρου έχει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο της ΕΥ και τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες στην περιοχή αλλά και να καλύψει τις ανάγκες των πελατών μας σε μια ευρύτερη γεωγραφική έκταση.

Συμβουλευτικές υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού

Η ΕΥ Κύπρου πρωτοπορεί με νεωτεριστικές και καινοτόμες λύσεις, οι οποίες παρέχονται από το τμήμα παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού (People Advisory Services). Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη υπηρεσία που συνδυάζει την τεχνογνωσία των τμημάτων φορολογίας και ανθρώπινου δυναμικού, και σκοπό έχει την παροχή πληροφοριών και την επίτευξη καινοτομίας σε θέματα διαχείρισης προσωπικού, λειτουργιών ανθρώπινου δυναμικού, οργάνωσης και συμμόρφωσης.

Του τμήματος ηγείται ο Παναγιώτης Θρασυβούλου, ο οποίος κατέχει πολυετή πείρα τόσο ως Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, όσο και ως σύμβουλος και εκπαιδευτής. Έχει διατελέσει επίσης Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (Κυ.Συ.Δ.Α.Δ.).

Σύγχρονες λύσεις ανθρώπινου δυναμικού

Στο σημερινό δυναμικό, εύθραυστο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον η ΕΥ έχει δημιουργήσει αποτελεσματικές λύσεις για την προσέλκυση, ανάπτυξη και ενδυνάμωση του προσωπικού των πελατών της, καθώς και για την κινητικότητα σε διάφορες τοποθεσίες εργασίας ανά τον κόσμο. Οι λύσεις μας είναι ολιστικές και παρέχονται από εμπειρογνώμονες στον τομέα διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού, με την υποστήριξη των φορολογικών, συμβουλευτικών και νομικών μας υπηρεσιών.

Παναγιώτης Θρασυβούλου, Διευθυντής Τμήματος Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού

Στην ΕΥ Κύπρου έχουμε αντιληφθεί ότι οι επιχειρήσεις του τόπου μας διανύουν μια πολύ δυναμική περίοδο ανάπτυξης, προσαρμογής και ωρίμανσης. Αξιοποιούμε την τεράστια τεχνογνωσία του παγκόσμιου δικτύου μας, το οποίο περιλαμβάνει πέραν των 10.000 συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού και πέραν των 300.000 επαγγελματιών στην ΕΥ συνολικά, και την προσαρμόζουμε στα τοπικά δεδομένα, με στόχο να παρέχουμε το ψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών.

Σε αυτή την πορεία της επιχειρησιακής αλλαγής και του ψηφιακού μετασχηματισμού, οι κυπριακές επιχειρήσεις καλούνται να διαχειριστούν την αλλαγή, να παραδώσουν αποτελεσματικά την σκυτάλη στις νέες γενιές, να εκσυγχρονίσουν τα ηλεκτρονικά τους συστήματα, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, να οργανώσουν και να ενδυναμώσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, ούτως ώστε να διασφαλίσουν ότι παραμένει αφοσιωμένο, ευχαριστημένο, καταρτισμένο και πιστό.

Σε όλους αυτούς τους τομείς, η ομάδα συμβούλων μας προσφέρει λύσεις και ενισχύει τις προσπάθειες των πελατών μας προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την ομαλή και επιτυχή μετάβαση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Οι υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε περιστρέφονται γύρω από τους εξής τέσσερις κύριους

πυλώνες:

1. Ο πρώτος πυλώνας έχει να κάνει με τον σχεδιασμό και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και διαχείρισης ταλέντων. Αυτά μπορεί να αφορούν συστήματα στοχοθέτησης, αξιολόγησης της απόδοσης, διασύνδεσης της με ενθαρρυντικές αμοιβές, εκπόνηση εκπαιδευτικών πλάνων, πλάνων καριέρας και προγραμματισμό διαδοχής, αλλά και εξατομικευμένης καθοδήγησης (executive coaching). Επίσης, οι υπηρεσίες αυτές καλύπτουν τον οργανωτικό σχεδιασμό (organisational design) που συμπεριλαμβάνει ανάλυση ρόλων, αναδιαρθρώσεις οργανωτικών δομών, συστήματα βαθμονόμησης θέσεων (job grading systems) και δημιουργία συναφών διεργασιών. Τέλος, περιλαμβάνουν διαγνωστικές μελέτες και έρευνες, οι οποίες ενδέχεται να αφορούν την καταγραφή των συστατικών της εταιρικής κουλτούρας, των αξιών, των πλαισίων συμπεριφορών, των διαδικασιών HR, των προνοιών στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, και την εκπόνηση πλάνων δράσης για βελτίωση.

2. Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην προσέλκυση και επιλογή προσωπικού, στην παροχή στήριξης σε οργανισμούς για να διενεργούν workforce planning, να αποφασίζουν δηλαδή τις ανάγκες τους σε στελέχη για τις επόμενες περιόδους, αλλά και να προσελκύουν και να επιλέγουν εργαζομένους υψηλής προοπτικής.

3. Ο τρίτος πυλώνας αφορά στην εκπαίδευση και ανάπτυξη στελεχών. Οι υπηρεσίες μας εστιάζονται στην διερεύνηση αναγκών κατάρτισης, στην παροχή εκπαιδευτικών λύσεων και στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των εκπαιδευτικών παρεμβάσεων. Στα πλαίσια της Ακαδημίας ΕΥ (EY Business Academy) και σε συνεργασία με τις συμβουλευτικές μας υπηρεσίες προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδεύσεων σε τεχνικά θέματα, αλλά και σε διαπροσωπικές δεξιότητες. Στο επίκεντρο των υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού (People Advisory Services) υλοποιούμε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα προγράμματα ηγετικής ανάπτυξης, ανάπτυξης διευθυντικών δεξιοτήτων, διαχείρισης της αλλαγής και εξυπηρέτησης πελατών. Συνήθως, η παροχή εκπαιδευτικών λύσεων συνυπάρχει με άλλες παρεμβάσεις βελτίωσης της εμπειρίας των πελατών και διαχείρισης της απόδοσης.

4. Ο τέταρτος πυλώνας αφορά στις υπηρεσίες κινητικότητας (immigration & mobility services), στην υποβοήθηση οργανισμών για μεταφορά προσωπικού από και προς την Κύπρο για σκοπούς απασχόλησης. Πέραν των πιο πάνω υπηρεσιών και των έργων που εκτελούμε, έχουμε συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με οργανισμούς, κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες προνοούν τη συνεχή παρουσία μας στις εγκαταστάσεις τους, με σκοπό την υποστήριξη των λειτουργιών που σχετίζονται με το ανθρώπινο δυναμικό.

Οι νέες τεχνολογίες και εργαλεία τα οποία έχουμε στην διάθεση μας μέσω του διεθνούς δικτύου της ΕΥ, αλλά και της εκτεταμένης και πολύπλευρης εμπειρίας των στελεχών της ομάδας μας, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και διασφαλίζουν τη θετική επίδραση των παρεμβάσεων μας.