Υπό κράτηση για περίοδο οκτώ ημερών τέθηκε ο 38χρονος ύποπτος σε σχέση με την μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, 132 κιλών, που εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι Λεμεσού μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΥΚΑΝ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΥΚΑΝ Λεμεσού έλαβε πληροφορία στις 7 Μαρτίου 2022 ότι σε εμπορευματοκιβωτίο το οποίο βρισκόταν στο νέο λιμάνι Λεμεσού υπήρχαν σε συσκευασίες ζωοτροφών, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση από μέλη της ΥΚΑΝ Λεμεσού, εντοπίστηκαν οι ναρκωτικές ουσίες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί σε δύο παλέτα στα οποία υπήρχαν σακούλες με ζωοτροφές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανακρινόμενος γραπτώς ο παραλήπτης του εμπορευματοκιβωτίου αρνήθηκε ενοχή και ανέφερε ότι διευθετήθηκε η παραγγελία και η εισαγωγή του εμπορευματοκιβωτίου με το περιεχόμενο του, από τον 38χρονο ύποπτο μέσω της εταιρείας του. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον παραλήπτη, ο ύποπτος είναι πρόσωπο γνωστό του και στο πρόσφατο παρελθόν συνεργάστηκαν για την εισαγωγή ακόμη δύο εμπορευματοκιβωτίων με ζωοτροφές από την Ισπανία.

 

 

 

Όπως είπε, η όλη διαδικασία παραγγελίας, εισαγωγής και πληρωμής του κόστους αγορά την αναλαμβανε ο 38χρονος ύποπτος ενώ ο ίδιος επωμίζονται μόνο τα έξοδα εκτελώνισης. Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί περιστατικό όπου πελάτης εντόπισε ναρκωτικές ουσίες σε συσκευασία που αγόρασε από τον παραλήπτη και αυτός ζήτησε την διακοπή της συνεργασίας με τον 38χρονου ύποπτο αφού του παρέδωσε μάλιστα και τα ανευρεθέντα ναρκωτικά. Να σημειωθεί επίσης ότι είχε αφίχει στις αρχές Ιανουαρίου και δεύτερη παραγγελία και διατέθηκε προς πώληση. Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, ο ύποπτος είχε ζητήσει το κλειδί αποθήκης του παραλήπτη και του ανέφερε ότι είχε κάποιο πελάτη ο οποίος του ζήτησε να αγοράσει ζωοτροφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ενώπιον Δικαστηρίου ο 38χρονος που συνελήφθη για τα 132 κιλά ναρκωτικών

Ο παραλήπτης του έδωσε το κλειδί και παρέλαβε μέρος των ζωοτροφών, δημιουργώντας του την υποψία ότι παρέλαβε ναρκωτικά. Παρά το γεγονός ότι η συνεργασία των δύο προσώπων διακόπηκε, ο παραλήπτης ειδοποιήθηκε από εταιρεία μεταφορών μέσω mail ότι υπάρχει εμπορευματοκιβώτιο το οποίο περιείχε ζωοτροφές στο όνομα της εταιρείας του. Έτσι του κινήθηκε η υποψία καθώς δεν είχε επικοινωνία με τον ύποπτο για την συγκεκριμένη παραγγελία και έτσι ο παραλήπτης αποφάσισε να ενημερώσει τις Αρχές.

 

 

 

Το πρωί της 8ης Μαρτίου 2022 ο ύποπτος επικοινώνησε με τον παραλήπτη και τον ρώτησε αν έγινε η εκτελώνιση του εμπορευματοκιβωτίου. Για την υπόθεση αναμένεται να γίνουν εξετάσεις μέσω της Interpol προς εντοπισμό του αποστολέα των ναρκωτικών ενώ αναμένεται να γίνουν εξετάσεις για το τρόπο που εισαχθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες.