Ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει κάποιες συνοικίες της Μαριούπολης στη νότια Ουκρανία, μια πόλη την οποία πολιορκούν εδώ και ημέρες, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ίγκορ Κονασένκοφ.

Πρόκειται για ένα στρατηγικής σημασίας λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία, με πληθυσμό περίπου 450.000 άτομα. Εάν «πέσει» η Μαριούπολη στα χέρια των Ρώσων, θα έδινε στη Μόσχα τον έλεγχο ενός από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ουκρανίας και θα δημιουργούσε χερσαίο διάδρομο μεταξύ της Κριμαίας και των περιοχών Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

Τρεις νεκροί στο μαιευτήριο της Μαριούπολης

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της πολιορκημένης Μαριούπολης, τρεις άνθρωποι -ανάμεσά τους ένα 6χρονο παιδί- σκοτώθηκαν όταν η Ρωσία βομβάρδισε μαιευτήριο, την Τετάρτη.

Τουλάχιστον άλλοι δεκαεπτά τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και έγκυες γυναίκες.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι γνωρίζουν γι’ αυτή την εγκατάσταση και αυτό είναι το τρίτο νοσοκομείο που καταστρέφουν στην πόλη» είπε ο Σεργκέι Ορλόφ στο BBC. Σημειώνεται πως η ρωσική πλευρά έκανε λόγο για «ψευδείς ειδήσεις», υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μια πρώην μαιευτική κλινική η οποία έχει καταληφθεί εδώ και καιρό από τον στρατό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι έχει επαληθεύσει τουλάχιστον 18 διαφορετικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγείας στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής.

 

in.gr