Στον ρόλο του φοιτητή θα μπουν για δύο μέρες τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, με στόχο να γνωρίσουν από κοντά τα πανεπιστημιακά δρώμενα και να ενημερωθούν για τα διάφορα προγράμματα σπουδών με στόχο να επιλέξουν ορθότερα τον κλάδο που επιθυμούν να ακολουθήσουν. Αυτό θα γίνει μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος Υποδοχής Μαθητών/τριών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου που διοργανώνεται και φέτος, όμως μόνο για τους μαθητές της Γ’ τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, λόγω των συνθηκών της πανδημίας και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου, μεταξύ των ωρών 9.30π.μ.-12.30μ.μ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό το σχολείο θέλουν οι μαθητές

Για την ενδιαφέρουσα αυτή δράση, το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ήδη τις Διευθύνσεις Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, ούτως ώστε να δηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή των μαθητών τους. Όπως επισημάνθηκε, τα σχολεία που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο μία μέρα. Σε περίπτωση που υπάρχει δεύτερο αίτημα από το ίδιο σχολείο, τότε αυτό θα εξυπηρετείται, νοουμένου ότι υπάρχει διαθεσιμότητα. 

Από πλευράς Πανεπιστημίου Κύπρου σημειώνεται ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για ικανοποίηση των αιτημάτων των σχολείων. Λόγω όμως του περιορισμού στη διαθεσιμότητα των θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 

Η δράση αυτή κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική καθώς δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές, οι οποίοι σε μερικούς μήνες θα κληθούν να κάνουν τις επιλογές τους όσον αφορά στο μέλλον και τις σπουδές τους, να γνωρίσουν από κοντά την πανεπιστημιακή κοινότητα και τους κλάδους που επιθυμούν.