Eπανέρχονται τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ, μετά τις χθεσινές αποφάσεις του Δικαστηρίου και με «σκληρή γλώσσα» καλούν τον Μαρίνο Σιζόπουλο να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΔΕΚ.

«Μετά από αυτές τις εξελίξεις θα θέλαμε να υποδείξουμε στο Σιζόπουλο και τους περί αυτόν ότι στα πολιτικά λεξικά υπάρχουν και τα λήμματα “ευθιξία” και “παραίτηση” . Επειδή δείχνουν να μην έχουν συναντηθεί ποτέ μαζί τους ας τα αναζητήσουν τώρα που τα χρειάζονται και ας πράξουν αναλόγως. Για να τους βοηθήσουμε έχουμε άλλη μια υπόδειξη: ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ, με πρώτο και καλύτερο τον Μαρίνο Σιζόπουλο. Ίσως έτσι, έστω και τώρα, όλοι όσοι αγαπούν την ΕΔΕΚ, σέβονται την ιστορία της και νοιάζονται για το μέλλον της  καταφέρουν να σώσουν ό,τι περισώζεται από το χάος που έχουν προκαλέσει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

Τα τελευταία 24ωρα είμαστε μάρτυρες άλλης μιας πρόκλησης προς τους αγνούς ΕΔΕΚίτες από τον Σιζόπουλο και την παρέα του.

 Αντί να πειθαρχήσουν στις διαπιστώσεις του Δικαστηρίου και να πάρουν πίσω απολογούμενοι όλες τις παρανομίες τους, ώστε να βγει το Κόμμα από το τέλμα  στο οποίο το οδήγησαν,  ψάχνουν εναγωνίως “ρωγμές” και “παραθυράκια” για να παρακάμψουν τις Δικαστικές αποφάσεις και να συνεχίσουν το διαλυτικό έργο τους.

Όμως, τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Για το σοβαρότατο θέμα του μητρώου του Κόμματος όλες οι διαπιστώσεις του Δικαστηρίου …μαστιγώνουν το Μ. Σιζόπουλο που επικρίνεται για το γεγονός ότι είχε, αυτός προσωπικά, στην κατοχή του το Μητρώο αντί ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, όπως προβλέπει το καταστατικό.

Επιπλέον καταγράφεται η διαπίστωση ότι δεν προσκόμισε στο Δικαστήριο οτιδήποτε που να αντικρούει τα όσα κατέθεσε για τη χάλκευση του Μητρώου ο Γραμματέας της ΚΕ. Και καταλήγει με το συμπέρασμα ότι από την μελέτη των δεδομένων “υπάρχει ορατή πιθανότητα επιτυχίας” της αγωγής που αφορά το Μητρώο η οποία θα εκδικαστεί αργότερα.

Όσο για το χάος που επικρατεί στο Κόμμα, το οποίο φροντίζει να φορτώσει στις πλάτες όσων τον κατακρίνουν για τα αίσχη του, το Δικαστήριο ήταν πέρα από σαφές: “Το χάος που έχει δημιουργηθεί οφείλεται στην επιλογή της ΕΔΕΚ δια του Προέδρου της να πάρουν νόμο στα χέρια τους”

Μετά από αυτές τις εξελίξεις θα θέλαμε να υποδείξουμε στο Σιζόπουλο και τους περί αυτόν ότι στα πολιτικά λεξικά υπάρχουν και τα λήμματα “ευθιξία” και “παραίτηση” . Επειδή δείχνουν να μην έχουν συναντηθεί ποτέ μαζί τους ας τα αναζητήσουν τώρα που τα χρειάζονται και ας πράξουν αναλόγως. Για να τους βοηθήσουμε έχουμε άλλη μια υπόδειξη: ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ, με πρώτο και καλύτερο τον Μαρίνο Σιζόπουλο. Ίσως έτσι, έστω και τώρα, όλοι όσοι αγαπούν την ΕΔΕΚ, σέβονται την ιστορία της και νοιάζονται για το μέλλον της  καταφέρουν να σώσουν ό,τι περισώζεται από το χάος που έχουν προκαλέσει.