7 μέρες κράτηση επέβαλε σήμερα το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στον 53χρονο γιατρό από τη Λάρνακα, για διευκόλυνση των αστυνομικών εξετάσεων σε σχέση με υπόθεση πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Ο γιατρός καταγγέλθηκε ότι έδωσε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού σε 41χρονο, ο οποίος νόσησε με COVID 19 και νοσηλεύεται διασωληνωμένος. 

Ο γιατρός παρουσιάστηκε σήμερα στις 10 το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και εναντίον του, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπάρχει μαρτυρία που παρέχει εύλογη βάση για υποψία ότι ενέχεται σε υπόθεση που αφορά 6 αδικήματα αυτά της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίες επίσημου εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, άλλες αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη και παραβάσεις του περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου.

Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν την περίοδο 26 Απριλίου με 6 Αυγούστου 2021.

“Μακάρι να ήμουν εμβολιασμένος!”

Από τον αστυνομικό εξεταστή της υπόθεσης κατατέθηκαν στο Δικαστήριο συγκλονιστικά στοιχεία σε βάρος του γιατρού. Ο ασθενής φέρεται να είπε στη νοσηλεύτρια που θα τον διασωλήνωνε “μακάρι να ήμουν εμβολιασμένος!”.

Επίσης ο ασθενής, σύμφωνα πάντα με τον εξεταστή, φάνηκε να είπε σε άλλη νοσοκόμα “αν όλα πάνε καλά θα κάνω 5 εμβόλια”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χειροπέδες στον γιατρό για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύζυγος του ασθενούς είχε καταθέσει στην Αστυνομία. Είπε ότι πήγε με τον σύζυγό της στο ιατρείο του 53χρονου γιατρού και εξερχόμενοι από αυτό, τόσο ο γιατρός όσο και ο σύζυγός της, είπαν ότι ο άντρας της εμβολιάστηκε.

Ελέγχεται ο Η/Υ 

Θα ληφθούν πάνω από 120 καταθέσεις και ανάμεσά τους 102 καταθέσεις από άτομα που φαίνονται στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή του γιατρού.

Η Αστυνομία εξετάζει και δεύτερη υπόθεση ασθενούς με πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid.   

Δέχεται απειλές ο γιατρός

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του γιατρού δεν έφερε ένσταση στην 7ήμερη κράτηση του πελάτη του. Είπε μόνο ότι ο πελάτης του αρνείται την κατηγορία.

Όμως ο συνήγορος του υπόπτου ζήτησε από την Αστυνομία να διερευνήσει υπόθεση διατύπωσης απειλών σε βάρος του πελάτη του, από συγγενικό άτομο ασθενούς του.