Δώδεκα νεκρούς μοτοσυκλετιστές μετρά η Κύπρος από την αρχή του χρόνου, γεγονός που προβληματίζει. Τελευταίο θύμα ο 25χρονος Αντρέας Κότας, με καταγωγή από το Λιοπέτρι, ο οποίος διέμενε μέχρι πρόσφατα στον συνοικισμό Ξυλοφάγου μαζί με τον παππού του.

Ήταν ξημερώματα Τρίτης, γύρω στις 2.45, όταν στην τρίτη έξοδο της κοινότητας Ξυλοφάγου προς τον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση την Αγία Νάπα, η μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα του Κότα, προσέκρουσε με σφοδρότητα στο πίσω μέρος σκυβαλοφόρου οχήματος, το πλήρωμα του οποίου ασχολείτο εκείνη τη στιγμή με τη συλλογή σκυβάλων. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, ακούστηκε σαν μια ισχυρή έκρηξη, ανέφεραν περίοικοι που έντρομοι μέσα στη νύχτα βγήκαν στο δρόμο να δουν τι έγινε. Η μοτοσυκλέτα του Κότα κόπηκε στα δύο, άρπαξε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς, πριν η Πυροσβεστική Υπηρεσία φτάσει στη σκηνή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνελήφθη ο οδηγός του σκυβαλοφόρου για το θανατηφόρο

Ο θάνατος του 25χρονου Αντρέα Κότα, που σύμφωνα με τους φίλους του πρόσφατα κατάφερε να επανενταχθεί στην αγορά εργασίας ως οικοδόμος και έκανε όνειρα για τη ζωή του, ήταν δυστυχώς ακαριαίος. Ο άτυχος νέος όπως   διαπιστώθηκε δεν έφερε κράνος. Ωστόσο, βάσει των προκαταρκτικών ερευνών της Αστυνομίας και κυρίως την εξακρίβωση των ακριβών συνθηκών κατά τις οποίες το σκυβαλοφόρο και η μοτοσυκλέτα συγκρούστηκαν, γύρω στο μεσημέρι χθες ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. 

Σύμφωνα με τον παππού και τους οικείους του Κότα, κατά τη στιγμή του δυστυχήματος αυτός κατευθυνόταν σε γειτονική κοινότητα της Ξυλοφάγου, όπου διέμενε το τελευταίο διάστημα. Ο Αντρέας Κότας έχει ακόμη πέντε αδέλφια, εκ των οποίων ένα δίδυμο αδελφό. Ο τραγικός θάνατός του βύθισε στο πένθος τόσο το Λιοπέτρι, όσο και την Ξυλοφάγου. 

Η νεκροτομή επί της σορού του 25χρονου αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα. Σημειώνεται ότι μόλις στις αρχές Ιουλίου, ένας 45χρονος πρόσφυγας, κάτοικος Ξυλοφάγου και αυτός, σκοτώθηκε σε τροχαίο έξω από το Λιοπέτρι. Η μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα που οδηγούσε, έπεσε με δύναμη πάνω σε περιτοίχισμα πρατηρίου καυσίμων το οποίο γκρέμισε, με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρει ακαριαίο θάνατο.