Ούτε λεπτό δεν παύουν να σταματούν καθημερινά τα τηλέφωνα στην πρωτοποριακή 24ωρη Υπηρεσία του Δήμου Λεμεσού για εξυπηρέτηση του δημότη, γεγονός που υποχρέωσε τον δήμο πρόσφατα να επιστρατεύσει για τον ίδιο σκοπό και δεύτερο συνεργείο. 

Αποστολή της πιο πάνω Υπηρεσίας είναι να παρεμβαίνει και να διαχειρίζεται περιστατικά που χρήζουν άμεσης επέμβασης καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, ενώ από τη μέρα της λειτουργίας της δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των λειτουργών της Υπηρεσίας, σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν επιλυθεί πολλά προβλήματα που απασχολούσαν τους δημότες, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας. Οι ίδιοι καλούν τους δημότες να μη διστάζουν να επικοινωνούν με τη συγκεκριμένη Υπηρεσία, θεωρώντας ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος ώστε άμεσα να εξυπηρετούνται και ταυτόχρονα να απαλλάσσεται η πόλη από τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται.    

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, μας δήλωσε ότι «πραγματικά δεν περιμέναμε τέτοια ανταπόκριση από τους δημότες μας», επισημαίνοντας ότι κρίθηκε ως αναγκαία η προσθήκη και δεύτερου συνεργείου καθώς μπαίνουμε σε μια νέα εποχή και στόχος μας είναι να προλαβαίνουμε τον δημότη. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Αποσκοπούμε πλέον», πρόσθεσε, «στη συνεχή βελτίωση και κινητοποίηση της δημοτικής μηχανής κατά τέτοιο τρόπο που να επιτυγχάνεται άμεσα και αποτελεσματικά η επίλυση καθημερινών προβλημάτων των συμπολιτών μας».  Επισημαίνεται ότι τα δυο συνεργεία είναι κατάλληλα εξοπλισμένα για να αναλαμβάνουν εργασίες όπως καθαριότητας, επιδιόρθωσης και συντήρησης. Στελεχώνονται δε από πολυτεχνίτες και το κοινό έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με την Υπηρεσία στο τηλέφωνο 77777788 ή στην εφαρμογή κινητών τηλεφώνων «Δημότης Λεμεσού». 

Η Υπηρεσία παραλαμβάνει άμεσα την αναφορά και αποστέλλεται μέσω εφαρμογής στα δύο συνεργεία του δήμου τα οποία επιλαμβάνονται των θεμάτων. Αναφορές οι οποίες χρήζουν ειδικής εργασίας αποστέλλονται στα αρμόδια τμήματα για την επίλυσή τους. 

Οι κυριότερες εργασίες τις οποίες αναλαμβάνουν τα συνεργεία είναι:

>> Περισυλλογή ψόφιων γάτων, σκύλων και άλλων ζώων ή πτηνών.

>> Μάζεμα αδέσποτων σκύλων.

>> Απομάκρυνση υλικών και αντικειμένων από το οδόστρωμα και καθαρισμός (π.χ. λάδια, τούβλα, μπετόν και άλλα οικοδομικά υλικά).

>> Κλάδεμα δέντρων ή θάμνων που παρεμποδίζουν πινακίδες σήμανσης.

>> Επιδιόρθωση πινακίδων σήμανσης.

>> Αφαίρεση πανό και αφισών από κολόνες οδικού φωτισμού, φώτα τροχαίας και άλλα σημεία.

>> Εξέταση παραπόνων που αφορούν διοχέτευση ακάθαρτων νερών στους δρόμους.

>> Επιδιόρθωση επικίνδυνων λακκουβών σε οδοστρώματα και πεζοδρόμια και απομάκρυνση πεσμένων κορμών και κλάδων που παρεμποδίζουν τη διακίνηση των πεζών και την κυκλοφορία των οχημάτων.