Επεισοδιακή ήταν η νύχτα του Σαββάτου στη Λεμεσό, όταν περίπου 200 άτομα που βρίσκονται σε υποστατικό διασκέδασης επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που έσπευσαν στον χώρο, ζητώντας τους SafePass.

Όλα άρχισαν όταν μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού μετέβησαν στο υποστατικό και εντόπισαν τοποθετημένα τραπεζάκια γύρω από τα οποία υπήρχαν μαζεμένα γύρω στα 200 άτομα, με τους πλείστους να μην κάθονται στα τραπεζάκια, να μην τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας ενώ κάποιοι χόρευαν στο πεζοδρόμιο. Στην προσπάθεια μελών της Δύναμης να προβούν σε έλεγχο του υποστατικού και των θαμώνων κατά πόσον είχαν στην κατοχή τους SafePass, αυτοί άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται για την εκεί παρουσία της Αστυνομίας, προκαλώντας ανησυχία. Κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών, περικυκλώνοντας και σπρώχνοντάς τους με τα χέρια, φωνάζοντάς τους να εγκαταλείψουν το μέρος χωρίς οι ίδιοι να τύχουν ελέγχου, παρεμποδίζοντας τα μέλη κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και βρίζοντάς τα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραμπουκισμοί έξω από μπαρ – Περικύκλωσαν και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Σε κάποια στιγμή κάποιος από τους παρευρισκόμενους έριξε ένα ποτήρι στο μπροστινό μέρος αστυνομικού οχήματος, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το υποστατικό. Η Αστυνομία έκλεισε το υποστατικό και οι θαμώνες αναχώρησαν. Για την υπόθεση εκδόθηκαν τέσσερα εντάλματα σύλληψης και καταγγέλθηκε ο ιδιόκτητης του υποστατικού για παράβαση του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου και για το ότι μετέδιδε ηχογραφημένη μουσική χωρίς άδεια.

Εξάλλου, σε παγκύπρια κλίμακα έγιναν πέραν των 6.400 ελέγχων για την τήρηση και εφαρμογή των Διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και προέκυψαν 86 καταγγελίες πολιτών. Η πλειονότητα των καταγγελιών αφορούσε τη μη χρήση μάσκας. Παράλληλα, καταγγέλθηκαν εννέα ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι υποστατικών για διάφορα σχετικά αδικήματα. Στους υπεύθυνους υποστατικών επιβλήθηκε συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους €17.750. 

Αναφορικά με τους ελέγχους για SafePass πραγματοποιήθηκαν πέραν των 3.600 ελέγχων και καταγγέλθηκαν έξι πρόσωπα που δεν το είχαν στην κατοχή τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν και στη σύλληψη 54χρονης, η οποία, σε έλεγχο για να περάσει από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές, παρουσίασε πλαστογραφημένο έντυπο αποτελέσματος εργαστηριακής εξέτασης COVID-19. Ανακρινόμενη η γυναίκα παραδέχθηκε το αδίκημα. Αφέθηκε ελεύθερη για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Ο Φιλελεύθερος