Ο Κύπριος μουσικός Μαυρουδής Δάκης Τρούλλος εμφανίζεται στις 19 Ιουλίου στο Festival Radio France Occitanie Montpellier με το Duo Troullos-Maisky.  Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κλασσικής μουσικής στην Ευρώπη.

 «Έχω τη χαρά να είμαι πρώτος Κύπριος μουσικός που εμφανίζεται εκεί. Στη συναυλία αυτή θα με συνοδεύσει η εξαίρετη πιανίστα και φίλη Lily Maisky» λέει ο ίδιος. «Η συναυλία αυτή είναι μια γιορτή για εμάς, μιας και το ντούο μας, Troullos-Maisky, θα κάνει το ντεμπούτο του στη Γαλλία. Ακόμα θα έχω τη χαρά να παίξω ένα έργο γραμμένο από τον εν ζωή Γάλλο σύνθετη Philippe Hersant, το «Αίας» γραμμένο και ειδικά αφιερωμένο σε εμένα.

Το έργο αυτό είναι εμπνευσμένο από μια από τις αρχαιότερες ελληνικές μελωδίες και βασίζεται πάνω στην τραγωδία του Σοφοκλή ” Αίας “, εξού και ο τίτλος του κομματιού. Επιπρόσθετα θα παρουσιάσω και ένα έργο του πατέρα μου, Νίκου Τρούλου, αφιερωμένο σε εμένα με τίτλο “Κυπριακές Εικόνες” και βασισμένο πάνω σε κυπριακές παραδοσιακές μελωδίες και τραγούδια.

Ο Μαυρουδής (Δάκης) Τρούλλος γεννήθηκε στη Λευκωσία και είναι γιος του συνθέτη Νίκου Τρούλλου και της καθηγήτριας πιάνου Αντωνίας Συρίγου Τρούλλου. Όντας σε μια μουσική οικογένεια, μεγάλωσε με επιρροές από τους γονείς του έχοντας και άλλες καλλιτεχνικές ανησυχίες. Το σπίτι ποτέ δεν ήταν ήσυχο αφού τόσο οι γονείς του όσο και η αδερφή του Κρινιώ εξασκούσαν τις δεξιότητες τους στο πιάνο, με τη μητέρα να τους διδάσκει και τον πατέρα να συνθέτει ακατάπαυστα.

Έλαβε πρώτο βραβείο σε τρεις παγκόσμιους διαγωνισμούς μουσικής: στον International Grand Prize Virtuoso Music Competition σε Άμστερνταμ (2019), σε Παρίσι (2019) και Λονδίνο (2019). Επιπρόσθετα κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο North International Music Competition Σουηδίας (2018) και έλαβε τον τιμητικό τίτλο “Πρέσβης Μουσικής Βασιλικού Κονσεβατοριου Βρυξελλών” 2018 λαμβάνοντας το “Horlait Dapsens Award” 2018.

Συνεργάστηκε με μεγάλες ορχήστρες από τη νεαρή ηλικία των 21 όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή, η Καμεράτα Αθηνών, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, η Φιλαρμονική Βρυξελλών, η Εθνική Ορχήστρα Βελγίου, η Βασιλική Όπερα Βρυξελλών κ.α.

Αυτή τη στιγμή ζει στις Βρυξέλλες όπου κάνει τη διδακτορική του έρευνα πάνω στη σύγχρονη μουσική για φαγκότο στο LUCA School of Arts / KU Leuven. Είναι δάσκαλος φαγκότου και μουσικής δωματίου στην Ακαδημία Μουσικής, Θεάτρου και Χορού Sint-Pieters Woluwe Βρυξελλών παράλληλα με τις σολιστικές του δραστηριότητες.