Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα σε νόμο το νομοσχέδιο για την προστασία από την Παρενόχληση και Παρενοχλητική Παρακολούθηση.

Με τη ψήφιση του νόμου θεσπίστηκε το νομικό πλαίσιο για την προστασία προσώπων από συμπεριφορά που είναι παρενοχλητική και από συμπεριφορά που συνιστά παρενοχλητική παρακολούθηση.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου  αφού σημείωσε τον υποδειγματικό ο τρόπος που λειτουργούσε η Επιτροπή Νομικών, πρόσθεσε ότι νομοθετήθηκε η παρενοχλητική παρακολούθηση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είπε πως είναι σημαντικό να εφαρμοστεί ο νόμος από την αστυνομία και να ενθαρρυνθούν τα θύματα να καταγγέλλουν.

O Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού  είπε πως πρόκειται για σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία και εξέφρασε ικανοποίηση καθώς όπως είπε μετά από μεθοδική εργασία στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών κατέστη δυνατό να κατατεθεί ενώπιον της Ολομέλειας το νομοσχέδιο. Ανέφερε ότι το νομοσχέδιο από τη γένεση του ήταν προβληματικό και έμεινε δύο χρόνια στα συρτάρια, ώστε μετά από επιμονή του κοινοβουλίου να καταστεί δυνατόν να ψηφιστεί σε νόμο.

Ο κ. Δαμιανού είπε ότι με τον νέο νόμο παρέχει δικαίωμα σε κατά κανόνα γυναίκες που προσπαθούσαν να καταγγείλουν παρενοχλητική παρακολούθηση αλλά δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο που τους επέτρεπε να το πράξουν. Απευθυνόμενος στις διωκτικές αρχές, τις κάλεσε να επιδείξουν και καλλιεργήσουν ευαισθησία και να εκλείψει η κουλτούρα «πήγαινε κόρη μου να τα βρεις με τον άντρα σου».

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ