Όταν ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης τόλμησε να πει τη γνώμη του για το κόστος, το υπέρογκο κόστος, του δρόμου Πάφου – Χρυσοχούς, έπεσαν πάνω του με τέτοιο πάθος σαν να τους άρπαξε το φαγητό από το τραπέζι. Μόνο τη γνώμη του είπε, ούτε την επέβαλε, ούτε και είχε αρμοδιότητα να την επιβάλει. Είπε τη γνώμη του για το υπερβολικό κόστος βάσει του οποίου έκρινε ότι το έργο δεν ήταν βιώσιμο. Και τι δεν άκουσε! Να μην ανακατεύεται σε πολιτικές αποφάσεις, του είπαν, πάνω από το κόστος είναι οι ζωτικής σημασίας αποφάσεις για το λαό, του είπαν, πάνω από τις εκθέσεις του είναι η κοινωνική πολιτική του κράτους, του είπαν. Τώρα, που η Περιβαλλοντική Αρχή αρνείται να εγκρίνει τον δρόμο Αστρομερίτη – Ευρύχου δεν λέει κανένας να μην ανακατεύεται στις πολιτικές αποφάσεις που είναι ζωτικής σημασίας για το λαό, να μην παρεμβαίνει στην κοινωνική πολιτική του κράτους και αν θέλουν να πολιτευτούν, εκεί στην Περιβαλλοντική Αρχή, ας βάλουν υποψηφιότητα να γίνουν πρόεδροι, όπως λένε στον Οδυσσέα κάθε τόσο.

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, εντάξει. Μήπως, όμως, δεν είναι όλα στο ίδιο μοτίβο; Αλαλούμ. Όλα. Χωρίς λογική, χωρίς εξηγήσεις. Και δεν καταλαβαίνουμε πώς βγάζουν άκρη. Η Πύλη Εμβολιασμού είναι ένα χάος. Αλλά, δεν φτάνει αυτό. Κατάφεραν να προκαλέσουν χάος και στο ΓεΣΥ. Φωνάζουν οι προσωπικοί γιατροί ότι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, να στείλουν ασθενείς στους ειδικούς, να στείλουν συνταγές στα φαρμακεία… Μήνες και μήνες, αλλά δεν ακούει κανένας. Κόλλησαν στα τεστ κορωνοϊού. Όσο πιο πολλά τόσο πιο πετυχημένοι αισθάνονται. Έστησαν ένα σχέδιο ώστε την Κυριακή να στείλουν 109.846 πολίτες να κάνουν τεστ. Πόσα κόστισε στο κράτος μέσα σε μια μέρα; Σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ. Για να εντοπίσουν 269 κρούσματα. Προσέξτε τους αριθμούς: 109.846 τεστ, μισό εκατομμύριο κόστος, 269 κρούσματα. Τόσο εύκολα πετάνε τα χρήματα των φορολογουμένων. Γιατί δεν έδωσαν το μισό εκατομμύριο να στήσουν και δεύτερη Πύλη Εμβολιασμού; Ή, να την αποσυνδέσουν από την πλατφόρμα του ΓεΣΥ να μην μπλοκάρουν όλα; Πάρτι εκατομμυρίων για μερικές εταιρείες. Ποιος λογοδοτεί; Κανένας. Διότι έπεισαν όλο τον κόσμο ότι αυτό που θα μας σώσει είναι τα ράπιντ τεστ. Η απορία παραμένει: Πώς γίνεται μόλις δέκα μέρες προηγουμένως να κάνουν 50.000 τεστ και να εντοπίζονται 900 κρούσματα και ξαφνικά την Κυριακή στα 50.000 τεστ να έχουμε μόλις 130 κρούσματα; Εξαφανίστηκε ο ιός;

Όχι δεν υπονοώ (αφού δεν έχω στοιχεία) ότι έχει στηθεί κομπίνα. Όμως, δίνουν συνεχώς αφορμές να σκεφτόμαστε ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Κι ότι τυχαία, επιπόλαια και άνευ λογικών εξηγήσεων, μας έχουν υπό το βάρος δυσανάλογων και αντιφατικών διαταγμάτων ενάμιση χρόνο. Αυτό λέει και η αντίδραση του Προέδρου στη συγκέντρωση των 20.000 Ομονοιατών το βράδυ της Δευτέρας, κάτι που ο δρ Λεόντιος Κωστρίκης χαρακτήρισε (στον Active) «τέλεια καταιγίδα μετάδοσης του κορωνοϊού». Τι είπε, όμως, ο Πρόεδρος σε αντίθεση με τον ειδικό; Ότι «πρέπει να αναλογιστούμε και τα αισθήματα ενός φίλαθλου κόσμου». Τα αισθήματα των ηθοποιών που είναι χωρίς θέατρα εδώ κι ένα χρόνο δεν πρέπει να τα αναλογιστούμε; Τα αισθήματα των ιδιοκτητών χώρων εστίασης; Των γυμναστών; Τα αισθήματα του λαού που είχε δικαίωμα ενός sms για να βγει από το σπίτι του; Τα αισθήματα της συνταξιούχου που πήρε πρόστιμο €300 από αστυνομικό επειδή φορούσε μάσκα αλλά κάλυπτε μόνο το στόμα και όχι τη μύτη; Θα μπορούσε ο Πρόεδρος να πει, εντάξει, μας ξέφυγε η κατάσταση, δεν μπορούσε η Αστυνομία να τα βάλει με τόσο μεγάλο πλήθος, θα είχαμε σοβαρά επεισόδια. Αλλά, επικαλέστηκε τα αισθήματα των φιλάθλων, λες και είναι υπεράνω από τα αισθήματα των υπολοίπων. Η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ακόμα και σε καιρό πανδημίας!

Το άλλο αλαλούμ με το ΑΚΕΛ δεν είναι λίγο. Μετά από 16 εκλογικές αναμετρήσεις με το όνομα ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, αναγκάζεται να κατεβεί σε αυτές τις εκλογές με το όνομα ΑΚΕΛ μόνο του. Γιατί; Εξέδωσε γνωμάτευση ο Εισαγγελέας, λέει. Καλά, τόσα χρόνια ποιος παρανομούσε, το ΑΚΕΛ ή η κυβέρνηση; Μια σταλιά κοινής λογικής, να νιώσουμε ότι ξέρουν τι κάνουν, δεν μπορούν να μας προσφέρουν.

[email protected]