Το ενδεχόμενο της διοργάνωσης φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων υπό κοινή ομπρέλα και υπό την διοργανωτική και διαχειριστική ευθύνη ενός φορέα, με στόχο την αποτελεσματικότερη βοήθεια σε άπορες οικογένειες ή άλλα άτομα και φορείς που έχουν ανάγκη στήριξης, μελετούν αρχές και φορείς της επαρχίας.

Αρμόδιοι παράγοντες αποκάλυψαν στον «Φ» ότι στα πλαίσια των σκέψεων και σχεδιασμών αυτών, είχαν γίνει οι πρώτες επαφές την περίοδο της οικονομικής κατάρρευσης του 2013, οι οποίες ωστόσο δεν τελεσφόρησαν μετά την ανάπτυξη της οικονομίας. Πλέον, και με αφορμή τις συνέπειες της πανδημίας ο ίδιος στόχος έχει τεθεί εκ νέου στο τραπέζι με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου ή η συμπλεγματοποίηση κάποιων περιοχών, ώστε να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα ο στόχος της παροχής βοήθειας προς τις άπορες οικογένειες της Πάφου ή σε άτομα και ομάδες που έχουν συγκεκριμένες ανάγκες.

Οι ανάγκες αρκετών ατόμων στην επαρχία Πάφου συνεχίζουν, παρά τη βελτίωση των οικονομικών δεδομένων τα τελευταία χρόνια πριν την πανδημία, παρατήρησαν οι εν λόγω παράγοντες, για αυτό και επιβάλλεται να επισπευσθούν αυτή τη φορά οι διαδικασίες συντονισμού των διαφόρων φορέων που προσφέρουν βοήθεια στις αδύνατες κοινωνικές ομάδες και να είναι περισσότερο στοχευμένη και αποτελεσματική η βοήθεια που δίνεται.

Για να μπορέσουν οι εμπλεκόμενοι με την αρωγή των απόρων φορείς  να ανταποκριθούν στον αυξημένο αυτό όγκο, κρίθηκε ότι είναι απαραίτητη η «συμπλεγματοποίηση» της προσπάθειας σε επαρχιακό επίπεδο.