Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει αναθεωρημένο κατάλογο ιδιωτικών Κλινικών Εργαστηρίων, τα οποία έχουν επαληθεύσει τη διαδικασία διενέργειας της διαγνωστικής μεθοδολογίας που ανιχνεύει το γενετικό υλικό του ιού (RT-RCR), που αποτελεί τη μόνη αποδεκτή και εγκεκριμένη μέθοδο διερεύνησης του   COVID-19, και στα οποία μπορούν να αποτείνονται ιδιωτικά οι πολίτες ή/και οι επιχειρήσεις για εξέταση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με το περί Λοιμοκαθάρσεως Διάταγμα Αρ. 56, ημερομηνίας 4 Δεκεμβρίου 2020, έχει καθοριστεί ανώτατη τιμή για τη διενέργεια μοριακής εξέτασης για τον κορωνοϊό COVID-19 τα €55 (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Συγκεκριμένα, πέραν του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και των Μικροβιολογικών Εργαστηρίων των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, τα ιδιωτικά Κλινικά Εργαστήρια που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία επαλήθευσης της διαγνωστικής μεθοδολογίας  που ανιχνεύει το γενετικό υλικό του ιού (RT-RCR) είναι τα εξής:

1. Συνεταιρισμός Εργαστηρίων ACT-BIO (Βιοϊατρικά Εργαστήρια- Biomedical Laboratories Χάρης Χαριλάου, Χημείο Ανδρέας Αδάμου και Κλινικά Εργαστήρια BIOCHECK-Τιγγιρίδη)

2. Κέντρο Εργαστηριακής Ιατρικής και Μοριακής Διάγνωσης MEDIFOS

3. MyGene Molecular Diagnostics

4. Χημείο Διογένους (C.D. DNA Biomedica Science Lab)

5. Όμιλος Βιοιατρική (Χημεία Γιαννουκάς)

6. Συνεργασία Κλινικού Εργαστήριου Bioanalysis Clinical Labs (Λεμεσός), Κλινικά Χημεία Τύμβιος (Λευκωσίας) και Εργαστήρια PZ Agapiou Diagnostics

7. NIPD Genetics

8. Μοριακό Τμήμα εργαστηρίου American Medical Center

9. Κλινικό εργαστήριο Ιδιωτικού Νοσηλευτηρίου Ίασις

10. Κλινικό εργαστήριο Ιδιωτικού Νοσηλευτηρίου Ευαγγελισμός

11. Κλινικό εργαστήριο Ιδιωτικού Νοσηλευτηρίου Πολυκλινική «ΥΓΕΙΑ»

12. Κλινικό εργαστήριο Mediterranean Hospital of Cyprus

13. A. Evangelou Lab

14. Synlab

15. Κλινικό εργαστήριο Αρεταίειου Νοσηλευτηρίου

16. Mendel Center for Biomedical Sciences

Πηγή: philenews