Στην αναμονή βρίσκονται 10 μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού μετά και τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε κρατούμενο, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα για υπόθεση ληστείας.

Συνολικά 27 μέλη της Αστυνομικής Δύναμης περιλαμβάνονται στη λίστα των επαφών του κρατούμενου που εντοπίστηκε θετικός. Πρόκειται για 23 αστυνομικούς που υπηρετούν στην ΑΔΕ Λεμεσού και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων και Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος, ενώ άλλα τέσσερα μέλη υπηρετούν στα κρατητήρια της Πόλεως Χρυσοχούς.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», στη Λεμεσό οι αστυνομικοί που φαίνεται πως ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο ανέρχονται στους 23. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί σε τεστ 13 μέλη της Δύναμης και περίπου οκτώ πρόσωπα ενημερώθηκαν πως είναι αρνητικοί στον ιό. Στην αναμονή ωστόσο για να προβούν σε τεστ βρίσκονται άλλοι 10 αστυνομικοί. 

Αστυνομική πηγή ανέφερε στον «Φ» πως για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Ωστόσο, επισημάνθηκε πως υπάρχει κάποια καθυστέρηση στη διενέργεια των τεστ, αφού η Ομάδα Ιχνηλάτησης του υπουργείου Υγείας είναι επιφορτισμένη λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες. 

Υπενθυμίζεται ότι ο αλλοδαπός κρατούμενος συνελήφθη τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης σχετικά με υπόθεση ληστείας σε περίπτερο της Λεμεσού. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν  σχετικές διαδικασίες για την ιχνηλάτηση και τα σχετικά πρωτόκολλα. Απολυμάνθηκαν οι χώροι της ΑΔΕ Λεμεσού, του δικαστηρίου καθώς και τα κρατητήρια Πόλης Χρυσοχούς.