Οι κοινότητες Πολέμι, Στρουμπί και Γιόλου αξιώνουν όπως περιληφθούν στο Στεγαστικό  Σχέδιο Αναζωογόνησης Ορεινών και Ακριτικών Περιοχών.

Οι πρόεδροι των τριών κοινοτήτων της ορεινής Πάφου με κοινό υπόμνημα τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή σημειώνουν ότι το αίτημα τους βασίζεται στο γεγονός ότι και οι τρεις κοινότητες βρίσκονται την περίοδο αυτή σε μια ιδιαίτερη δημογραφική καμπή.

Όπως αναφέρουν στο υπόμνημα τους , οι κοινότητες έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό , αποτελούν την ραχοκοκαλιά στην κεντρική ορεινή περιοχή της Πάφου και θα αποτελέσουν ένα ουσιαστικό επιτυχημένο παράδειγμα του Στεγαστικού προγράμματος.  Μια ενδεχομένη ευνοϊκή κυβερνητική παρέμβαση θα δώσει ιδιαίτερη ώθηση και ανάπτυξη στις κοινότητες αυτές, τονίζουν.

Σημειώνουν επίσης ότι στις τρεις αυτές κοινότητες υπάρχει ακόμη αριθμός νέων ανθρώπων που θα επωφεληθούν των κινήτρων σε αντίθεση με μικρότερες κοινότητες σε μεγαλύτερο υψόμετρο που όπως αφήνουν να νοηθεί στην ουσία δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον αξιοποίησης του σχεδίου.

Επιπρόσθετα αναφέρουν, πως  στην περίπτωση των τριών κοινοτήτων , υπάρχει ακόμα ένα άκρως θετικό στοιχείο εκείνο της μεγάλης και συνεχόμενης συμπαγούς γεωγραφικής περιοχής που εφόσον τεθεί φραγμός στην ανθρώπινη αποψίλωση θα έχει σαν συνέπεια και άλλες ενοποιητικές συνέργειες.

Σημειώνεται πως ανάλογο αίτημα διατύπωσε προ ημερών και η πρόεδρος του Κ.Σ. Μηλιού Εύα Χρυσάνθου .

Philenews/ΚΥΠΕ