Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με νοσηλευτικό προσωπικό, αφού ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας εκτιμά ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου στα κρατικά νοσηλευτήρια θα ενταχθούν 160 νέοι νοσηλευτές.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, «έχει γίνει η μοριοδότηση των 800 περίπου νοσηλευτών, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να προσληφθούν στο δημόσιο, καταρτίστηκε ο κατάλογος και τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία της υποβολής ενστάσεων, η προθεσμία της οποίας λήγει στις 14 Σεπτεμβρίου». Οι όποιες ενστάσεις υποβληθούν, εξήγησε, «θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή και μόλις αυτή ολοκληρώσει το έργο της, θα ανακοινωθεί ο τελικός κατάλογος που θα δημοσιευθεί και ταυτόχρονα θα αρχίσει και η διαδικασία των προσλήψεων». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρειαζόμαστε γύρω στους 300 νοσηλευτές

Σε πρώτη φάση, και όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ του ΟΚΥπΥ και των Συντεχνιών των νοσηλευτών τον περασμένο Ιούνιο, «θα προσληφθούν 160 νοσηλευτές, οι οποίοι και θα ενταχθούν, ελπίζουμε, χωρίς καθυστερήσει στα νοσοκομεία για να ενισχύσουν το υφιστάμενο προσωπικό». Ακολούθως ο ΟΚΥπΥ, «θα προχωρήσει στην πρόσληψη επιπρόσθετου προσωπικού στη βάση των συμφωνηθέντων τα οποία προνοούν ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 θα προσληφθούν στα δημόσια νοσοκομεία γύρω στους 300 νοσηλευτές». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νοσηλευτές: Πρόβλημα το καλοκαίρι με τη στελέχωση

Θετικό, χαρακτήρισε ο κ. Χαριλάου το γεγονός ότι «ο κατάλογος που θα καταρτιστεί έχει ισχύ για ένα χρόνο. Ως εκ τούτου, για τις προσλήψεις που θα ακολουθήσουν, όπως έχει προγραμματιστεί, δεν θα χρειαστεί να κάνουμε όλη την διαδικασία από την αρχή, αλλά θα προσλαμβάνονται οι νοσηλευτές στη βάση της μοριοδότησης τους και στη βάση του καταλόγου που έχουμε πλέον στη διάθεση μας». Οι προσλήψεις «που θα γίνουν τώρα», είπε, «θα αφορούν 147 νοσηλευτές γενικής νοσηλευτικής που θα διοχετευθούν στα διάφορα τμήματα και κλινικές των νοσοκομείων ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε τμήμα» και άλλοι 13 νοσηλευτές ψυχικής υγείας θα διοχετευθούν, εκεί που υπάρχουν ανάγκες και φυσικά στο νοσοκομείο Αθαλάσσας».