Περί τα 100 εκατομμύρια αναμένεται να στοιχίζει η απόφαση που ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τα κλιματιστικά στα σχολεία το ΥΠΠΑΝ, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς και της εγκατάστασης. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να παρουσιαστεί η μελέτη και το χρονοδιάγραμμα του έργου στους εμπλεκόμενους. 

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Χάρης Χαραλάμπους αναφέρει ότι στη σημερινή σύσκεψη στο ΥΠΠΑΝ για τα κλιματιστικά ανακοινώθηκε η επίσημη απόφαση από πλευράς Υπουργείου για εγκατάσταση των κλιματιστι

Στη σημερινή σύσκεψη για τα κλιματιστικά, μας ανακοινώθηκε η επίσημη απόφαση του ΥΠΠΑΝ, για εγκατάσταση κλιματιστικών στα δημόσια σχολεία. Πολύ σύντομα όπως μας λέχθηκε, θα ανακοινωθεί προκαταρτική μελέτη-πρόταση από το ΥΠΠΑΝ.

Στόχος όπως μας δηλώθηκε από το ΥΠΠΑΝ, είναι να αρχίσει η σταδιακή εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία που θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν κλιματιστικά, το συντομότερο.

Η έντονη επιμονή μας για το θέμα εδώ και χρόνια, άρχισε να φέρνει αποτέλεσμα. Αν δεν υπήρχε αυτή η έντονη προβολή του θέματος τα τελευταία χρόνια και οι συνεχείς μας διαμαρτυρίες, θεωρώ πως δεν θα φτάναμε στη σημερινή θετική απόφαση.

Η διαχρονική άρνηση για εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία από την Πολιτεία με διάφορες προφάσεις, μετατρέπεται σήμερα σε απόφαση εγκατάστασης κλιματιστικών. Εκ των πραγμάτων όπως διαφάνηκε στη σύσκεψη, είναι πιο εύκολο και εφικτό να αρχίσει η εγκατάσταση από μικρότερες σχολικές μονάδες.

Εξάλλου, το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔ Σωκράτης Φιλιππίδης, σε ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφέρει πως εκκινεί η εκπόνηση πλάνου εγκατάστασης κλιματιστικών και προνομιακής βελτίωσης των κλιματικών συνθηκών στα σχολεία. Ένα έργο το οποίο αναμένεται να στοιχίσει περί τα 100 εκατομμύρια: 

Αναμένεται να περιλαμβάνει:

✔Αναβάθμιση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων

✔Αγορά φορτίου

✔Αλλαγή παραθύρων και πόρτων

✔Υγροθερμομονώσεις – θερμομονώσεις οροφής – σκίαστρα – συστήματα αερισμού

✔Αγορά κλιματιστικών

✔Εγκατάσταση κλιματιστικών

 

Πηγή: philenews