«Δεν θα δεχθούμε κανένα κουκούλωμα», διαμηνύει το Κόμμα για τα Ζώα σε σχέση με τα έκτροπα που σημειώθηκαν στο Λύκειο Παραλιμνίου, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία ότι πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός. Το Κόμμα για τα Ζώα απέστειλε φωτογραφικό υλικό και βίντεο στην Αστυνομία, προκειμένου να βοηθήσει στον εντοπισμό των «πρωταγωνιστών» του πρωτοφανούς περιστατικού θανάτωσης ζώων στην αυλή του σχολείου, ενώ αναμένει και από τον Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει στη δική του εσωτερική έρευνα για τα γεγονότα και να αναζητηθούν πιθανές ευθύνες του καθηγητικού συλλόγου.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δέχεται καθημερινά πληροφορίες ανώνυμες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, φωτογραφιών και βίντεο, όσον αφορά τα έκτροπα και τις εγκληματικές και δολοφονικές ενέργειες των μαθητών του Λυκείου Παραλιμνίου.

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι ακόμα και μέχρι σήμερα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι προσπαθούν μέσα από ανούσιες δηλώσεις και χωρίς καμία τεκμηρίωση, να προσπαθούν  να δώσουν την εικόνα ότι αυτοί που σκέφτηκαν, συνέλαβαν και εκτέλεσαν αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα ενάντια στα αθώα και ανυπεράσπιστα Ζώα, είναι αθώα αγγελούδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λύκειο Παραλιμνίου: Νύχτα πήραν τα ζώα στο σχολείο

Το Κόμμα για τα ζώα θέτει σήμερα και γραπτώς, σοβαρά ερωτήματα προς τον αρχηγό αστυνομίας, όπως επίσης και υλικό όπως φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο την αστυνομία να εντοπίσει τους ‘εκτελεστές’ και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την φρενίτιδα, την οποία κάποιοι βάπτισαν «έθιμο».

Στα όσα έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα (δηλώσεις, τοποθετήσεις κ.ά.) εμείς απαντούμε ότι:

1. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ότι ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, γιατί απλά αυτή η συμπεριφορά δεν είναι μεμονωμένη, ούτε αθώα,

2. Ο σχεδιασμός ήταν οργανωμένος γι’ αυτό τα ζώα μεταφέρθηκαν από το βράδυ στο σχολείο. Πώς; Ασφάλεια σχολείου δεν υπάρχει; Τα σχολεία είναι ξέφραγο αμπέλι;

3. Οι καθηγητές που φαίνονται να είναι στον χώρο (στα βίντεο) γιατί έμειναν αμέτοχοι και δεν παρέμβηκαν και δεν σταμάτησαν το κακό;

4. Είναι δικαιολογία ότι το συμβάν διήρκεσε μερικά λεπτά; Για να φέρεις τέτοια καταστροφή δεν χρειάζεσαι αρκετό χρόνο,

5. Γιατί από την πρώτη στιγμή όταν η αστυνομία κάλεσε τους αρμόδιους του σχολείου για να δώσουν μαρτυρίες δεν το έπραξαν; Από μόνοι αυτόβουλα, θα έπρεπε να το κάνουν και όχι να τους τους επιβάλλουν,

6. Μετά από αυτό, τι μέτρα θα ληφθούν όσον αφορά την ασφάλεια του σχολείου; Τι έγινε με τις περιφράξεις; Η απλά όποιος θέλει μπαίνει και βγαίνει;.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τοποθετείται για τα έκτροπα στο Λύκειο Παραλιμνίου ο Προδρόμου

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα αναμένει από τον Υπουργό Παιδείας να κάνει την δική του εσωτερική έρευνα για τα γεγονότα και να αναζητηθούν πιθανές ευθύνες είτε του γυμνασιάρχη είτε των καθηγητών ή άλλων και ζητά όπως το αρχηγείο αστυνομίας συνεχίσει έντονα, εντατικά και άμεσα τις έρευνες και τις ανακρίσεις για την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης και να οδηγηθούν  οι ένοχοι εκεί και όπου τους αξίζει.

Εμείς προτείνουμε και εισηγούμαστε εάν και εφόσον φτάσουμε στο αποτέλεσμα όπου θα αποδοθούν ευθύνες και ανάλογες ποινές,  η μόνη και αποτελεσματική ποινή είναι η κοινωνική εργασία, είτε αυτή θα είναι σε καταφύγια εγκαταλελειμμένων ζώων ή οπουδήποτε  αλλού για να βοηθήσουν τα ζώα, αυτά που χωρίς κανένα αίσθημα, χωρίς καμία συμπόνια, τα κακοποίησαν με τον χειρότερο τρόπο που επέφερε και τον θάνατο τους.

Πηγή: philenews