Σε ποσοστό που θα υπερβεί το 60 και ενδεχομένως και το 70% των πληροτήτων όσων ξενοδοχειακών μονάδων έχουν ήδη λειτουργήσει, αναμένεται να φτάσει η τουριστική κίνηση από τον εγχώριο τουρισμό στην Πάφο το τριήμερο του Κατακλυσμού.

Μπορεί οι εκδηλώσεις της παραδοσιακής γιορτινής περιόδου να έχουν ακυρωθεί λόγω της έκτακτης φετινής κατάστασης και επίσης η τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία να κάνει ακόμη τα πρώτα βήματα μετά το lockdown, ωστόσο τα λίγα ξενοδοχεία που έχουν ήδη ανοίξει τις πόρτες τους από την 1η Ιουνίου θα έχουν όπως όλα δείχνουν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική κίνηση σήμερα, αύριο και την Δευτέρα.

Οι προκρατήσεις από Κύπριους παραθεριστές που θέλουν να εκμεταλλευθούν το γιορτινό τριήμερο και την πρώτη έξοδο μετά τον εγκλεισμό, δείχνουν ότι ποσοστό 60-70% των διαθέσιμων σήμερα κλινών θα βρουν “κατόχους” το τριήμερο αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, που ενώ από την 1η τρέχοντος λειτούργησαν μόλις δύο ξενοδοχεία στην Πάφο, το τριήμερο αυτό θα λειτουργήσουν αρκετά άλλα, θέλοντας να εκμεταλλευθούν τη συγκυρία.

Το τριήμερο του Κατακλυσμού θεωρείται επίσης μια καλή ευκαιρία και για τις επιχειρήσεις εστίασης της Πάφου να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη τους μετά την επαναλειτουργία τους, βασιζόμενες τόσο στην τριήμερη αργία για τους πλείστους παφίτες, όσο και στους πολλούς, τηρουμένων των αναλογιών, εκδρομείς από άλλες επαρχίες στην Πάφο.