Το Πανεπιστήµιο Λευκωσίας ανταποκρίθηκε αποτελεσµατικά στην πρόκληση που παρουσιάζει η εξάπλωση του κορωνοϊού SARS-CoV-2, αξιοποιώντας πλήρως την τεχνολογία και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
 
Οι εναλλακτικές µεθόδοι διδασκαλίας, µάθησης και αξιολόγισης που χρησιµοποιήθηκαν διασφάλισαν την οµαλή ακαδηµαϊκή πορεία των 12,500 και πλέον φοιτητών, εντάσσοντας ταυτόχρονα µια από τις µεγαλύτερες πανεπιστηµιακές κοινότητες στην Κύπρο στην ψηφιακή κοινωνία της γνώσης και της 4ης βιοµηχανικής επανάστασης.
 
Το τρέχον Εξάµηνο ολοκληρώνεται τώρα και το Νέο Ακαδηµαϊκό Έτος θα αρχίσει κανονικά
Διασφαλίζεται η οµαλή ακαδηµαϊκή πορεία των φοιτητριών και φοιτητών µέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τοµέα στον οποίο έχει διακριθεί το Πανεπιστήµιο Λευκωσίας.
Το Πανεπιστήµιο Λευκωσίας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα µέτρα, ούτως ώστε το τρέχον εαρινό εξάµηνο 2020 ολοκληρωθεί χωρίς καµία καθυστέρηση, σύµφωνα µε το ακαδηµαϊκό ηµερολόγιο 2019-2020. Τα µαθήµατα έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ η εξεταστική περίοδος τελειώνει στις 13 Ιουνίου 2020.
Τόσο οι ακαδηµαϊκές όσο και οι διοικητικές λειτουργίες του Πανεπιστηµίου συνεχίζουν να προσφέρονται εξ αποστάσεως. Όλα τα µαθήµατα (συµπεριλαµβανοµένων και των εργαστηριακών / στούντιο / µουσικής / χορού, κ.λπ.) είχαν προσφερθεί εξ αποστάσεως, διασφαλίζοντας την επίτευξη των µαθησιακών αποτελεσµάτων µέσω εναλλακτικών µεθόδων, οι οποίες ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις κατευθυντήριες γραµµές για τη ποιότητα στην ανώτερη εκπαίδευση.
Το Πανεπιστήµιο Λευκωσίας είναι πανέτοιµο για το επόµενο ακαδηµαϊκό έτος 2020-2021 και σε θέση να υποδεχθεί υφιστάµενους, νεοεισερχόµενους και µετεγγραφόµενους φοιτητές/φοιτήτριες, είτε στην Πανεπιστηµιούπολή του, είτε εξ αποστάσεως, ανάλογα µε τις συνθήκες οι οποίες επικρατούν.
 
Άρχισαν οι εγγραφές και µετεγγραφές στα 100+ προγράµµατα σπουδών του Πανεπιστηµίου Λευκωσίας
Ξεκίνα τις σπουδές σου αυτό το φθινόπωρο στο µεγαλύτερο σε αριθµό φοιτητών πανεπιστήµιο της Κύπρου, σταθερά στα κορυφαία πανεπιστήµια της περιοχής στις διεθνείς κατατάξεις.
Το Πανεπιστήµιο Λευκωσίας δέχεται αιτήσεις για το χειµερινό εξάµηνο 2020 για νεοεισερχόµενους φοιτητές για τα περισσότερα από 100 συµβατικά (διά ζώσης) και εξ αποστάσεως προγράµµατα σπουδών, προπτυχιακού, µεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου που προσφέρει. Ανταποκρινόµενο στις πρωτοφανείς αλλαγές και ανάγκες που επιφέρει η εξάπλωση του κορωνοϊού SARS-CoV-2 ανά το παγκόσµιο, δέχεται επίσης αιτήσεις για µετεγγραφή από φοιτήτριες/φοιτητές πανεπιστηµίων του εξωτερικού, οι οποίες/οι επιθυµούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κύπρο.
Σηµειώνεται ότι στα περισσότερα προγράµµατα σπουδών υπάρχει η επιλογή γλώσσας διδασκαλίας (Ελληνική ή Αγγλική). Αυτό αποτελεί ένα µεγάλο πλεονέκτηµα του Πανεπιστηµίου Λευκωσίας, καθώς όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να µετεγγραφούν κυρίως από την Ελλάδα ή το Ηνωµένο Βασίλειο µπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη γλώσσα διδασκαλίας που µέχρι τώρα διδάσκονταν.
 
Το Πανεπιστήµιο Λευκωσίας στην υπηρεσία της κοινωνίας κατά την πανδηµία
Το Πανεπιστήµιο λειτουργεί διαδικτυακή Πύλη Υγείας και Έρευνας για τον COVID-19, µε συστάσεις για υγιεινή ζωή, καθώς και σχετικές έρευνες και αναλύσεις του Πανεπιστηµίου Λευκωσίας.
Η πανδηµία SARS-CoV-2 έχει προκαλέσει πρωτοφανή προβλήµατα στη διαχείριση της δηµόσιας υγείας και πολλές κοινωνικές προκλήσεις. Το Πανεπιστήµιο Λευκωσίας έχει θέσει την εµπειρογνωµοσύνη του στην υπηρεσία της κοινωνίας για την καλύτερη αντιµετώπιση και άµβλυνση των προβληµάτων αυτών.
Ενδεικτικά, δηµιούργησε µια διαδικτυακή πύλη συνεχούς πληροφόρησης του κοινού για τον COVID-19 (www.unic.ac.cy/coronavirus/), η οποία φιλοξενεί πληθώρα πληροφοριών και εµπλουτίζεται επί καθηµερινής βάσης µε πληροφορίες και χρήσιµα εργαλεία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Διαγνωστικό Εργαλείο για τον COVID-19, το οποίο αναπτύχθηκε από το Κέντρο Πρωτοβάθµιας Φροντίδας του Πανεπιστηµίου Λευκωσίας. Αυτό το εύχρηστο διαδικτυακό εργαλείο µπορεί να καθορίσει κατά πόσο κάποιος/α ίσως να νοσεί από τον ιό COVID-19 και τον/την καθοδηγεί αναλόγως για τα επόµενα βήµατα που πρέπει να ακολουθήσει, ενώ µπορεί επίσης να αξιοποιηθεί και από άτοµα που είναι φορείς του ιού και βρίσκονται σε αποµόνωση.
Παράλληλα, πολλά από τα µέλη της ακαδηµαϊκής κοινότητας του Πανεπιστηµίου Λευκωσίας βρίσκονται στην πρώτη γραµµή για την καταπολέµηση της πανδηµίας, µέσω των δηµόσιων παρεµβάσεων τους για πληρέστερη ενηµέρωση του κοινού, της ερευνητικής τους δραστηριότητας, αλλά και ως µέλη της Συµβουλευτικής Επιτροπής Ειδικών του Υπουργείου Υγείας.
 
Παράδειγµα καλής πρακτικής ως προς στη διαχείριση του COVID-19 η Κύπρος
Παράδειγµα αποτελεσµατικής αντιµετώπισης της νόσου αποτελεί η Κύπρος και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται διεθνώς, τόσο από δεινούς παρατηρητές όσο και από τα διεθνή µέσα µαζικής ενηµέρωσης.
Αξίζει να σηµειωθεί ότι η επιδηµιολογική και επιστηµονική οµάδα του Υπουργείου Υγείας συµπεριλαµβάνει αρκετούς επιστήµονες-µέλη του ακαδηµαϊκού προσωπικού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Λευκωσίας, οι οποίοι αποτελούν και τη συµβουλευτική οµάδα του Πανεπιστηµίου.
 
Γίνε μέλος της μεγαλύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας στην Κύπρο
 
Σπούδασε στο #42 Πανεπιστήμιο στον κόσμο στην κατηγορία Ποιοτική Εκπαίδευση του Times Higher Education Impact Rankings 2020.
Ενημερωθείτε έγκαιρα, καθώς το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δέχεται ήδη αιτήσεις από υφιστάμενους, νεοεισερχόμενους και μετεγγραφόμενους φοιτητές/φοιτήτριες για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, είτε στην Πανεπιστημιούπολή του, είτε εξ αποστάσεως, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις ή τους περιορισμούς που μπορεί να επιβληθούν τους ερχόμενους μήνες.
 
Τα μαθήματα του χειμερινού εξάμηνου αρχίζουν κανονικά, στις 28 Σεπτεμβρίου 2020.