Τα πρώτα 30 ακίνητα από το χαρτοφυλάκιο της Alpha Bank Κύπρου τη διαχείριση των οποίων ανέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο ο ιταλικός Όμιλος doValue, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Altamira Real Estate και διατίθενται προς πώληση. Τα ακίνητα από το χαρτοφυλάκιο της Alpha Bank Κύπρου θα αναρτώνται κάθε δύο εβδομάδες, μαζί με τις καθιερωμένες νέες αναρτήσεις της Altamira Real Estate.

Υπενθυμίζεται πως ο Όμιλος doValue, ο οποίος ήδη διατηρούσε από πριν παρουσία στην Κύπρο μέσω της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου ΜΕΧ και ακινήτων της ΚΕΔΙΠΕΣ, σύναψε συμφωνία συνεργασίας μακροχρόνιας διάρκειας με την Alpha Bank με σκοπό τη διαχείριση χαρτοφυλακίου της Τράπεζας στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οικόπεδα και οικιστικά ακίνητα προς πώληση με έκπτωση

Tο εν λόγω χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει ΜΕΧ και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία συνολικής λογιστικής αξίας περίπου €3,2 δισ., με τη συνολική αξία των ακινήτων, τα οποία θα διατίθενται προς πώληση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Altamira Real Estate, να ανέρχεται γύρω στα €200 εκατ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Όμιλος doValue αποτελεί τον μεγαλύτερο διαχειριστή στην Ευρώπη, με περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας πέραν των €140 δισ. και περισσότερα από 300 χιλιάδες ακίνητα στο υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιό του ενώ διαθέτει παρουσία σε Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Κύπρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: GoDeals – Τιμές έκπληξη από την GoGordian με 33 ακίνητα από €15,000

Παράλληλα, με σκοπό την ενίσχυση της ηγετικής του θέσης, ο Όμιλος, πρόσφατα προχώρησε σε νέα συμφωνία συνεργασίας με την επενδυτική εταιρεία Bain Capital Credit για τη διαχείριση χαρτοφυλακίου ΜΕΧ της Εθνικής Τράπεζας, ύψους σχεδόν €2,6 δισ. Συγκεκριμένα, στις αρχές Ιουνίου η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στην πώληση του χαρτοφυλακίου, γνωστού ως “Project Icon”, υπογράφοντας σύμβαση με την Bain Capital, η οποία στη συνέχεια ανέθεσε τη διαχείρισή του στον Όμιλο doValue.

Από τα ακίνητα της Alpha Bank προς πώληση ξεχωρίζει κτήριο μικτής χρήσης στον Δήμο Έγκωμης. Το κτήριο είναι γνωστό με την ονομασία «Soleas Court» και αποτελείται από 5 ορόφους και μέρος του κτηρίου ενοικιάζεται. Η τιμή πώλησης είναι €960.000. Ένα από τα ακριβά κτίρια μικτής χρήσης βρίσκεται στα Κάτω Πολεμίδια στην Λεμεσό. Το κτήριο είναι γνωστό με την ονομασία Maliotis Court και αποτελείται από 2 κτήρια και υπόγειους χώρους στάθμευσης. Η τιμή πώλησης είναι €2,5 εκατ. Υπάρχουν αρκετά οικόπεδα και χωράφια της Alpha Bank προς πώληση.

Τέσσερα οικιστικά οικόπεδα στον Δήμο Αγλαντζιάς, σε απόσταση περί τα 120 μέτρα βορειοανατολικά του «Μελκονιάν» και περί τα 135 μέτρα ανατολικά της λεωφόρου Λεμεσού πωλούνται προς €1,73 εκατ. Χωράφι στην κοινότητα Μεσόγης της Επαρχίας Πάφου έκτασης 8.046 τ.μ πωλείται €1,5 εκατ. Επίσης οικιστικό οικόπεδο 521 τ.μ στο δήμο Έγκωμης πωλείται €310.000.  Οικιστικό χωράφι στην κοινότητα Αλαμινός της Επαρχίας Λάρνακας έκτασης 9.636 τ.μ πωλείται €485.000. Δύο συνεχόμενα οικόπεδα στην περιοχή «Aphrodite Hills», στην Κοινότητα Κούκλια, της Επαρχίας Πάφου πωλούνται €615.000.