Η λεωφόρος Μακαρίου δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια, αφού μετά την ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου (Μακαρίου Γ’ – Στασικράτους – Ευαγόρου) του οποίου η Β’ Φάση αρχίζει στις 13 Ιουλίου, θα ακολουθήσει το έργο μονοδρόμησης της και θα μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για είσοδο στην πρωτεύουσα για όσους προέρχονται από τη Λεμεσό, με δρόμο εξόδου από την πόλη τη λεωφόρο Καλλιπόλεως η οποία ολοκληρώθηκε.

Η Β’ Φάση θα αρχίζει από την Αστυνομία Λυκαβητού και θα εκταθεί μέχρι τη λεωφόρο Ευαγόρου, περιλαμβάνοντας και την οδό Αναστασίου Γ. Λεβέντη, τμήματα των οδών Στασάνδρου και Αφροδίτης, και τις οδούς Αρνάλδας, Αγίας Ελένης, Γρηγορίου Ξενοπούλου, Μπουμπουλίνας, Ήρας και Άννης Κομνηνής, μέχρι τη συμβολή τους με την οδό Στασάνδρου.

Λαμβάνεται δε πρόνοια ώστε στον άξονα Μακαρίου- Α. Λεβέντη, να λειτουργήσει τραμ εφ’ όσον αυτό αποφασιστεί, με τη αφαίρεση όλων των υφιστάμενων υπόγειων εγκαταστάσεων από το διάδρομο διακίνησης του τραμ και την επανεγκατάστασή τους σε άλλο χώρο.

Μέχρι στιγμής ολοκληρώθηκε η Α’ Φάση στο πλαίσιο της οποίας έγινε ανάπλαση των οδών Στασικράτους, Ζήνας Κάνθερ, Θεοφάνη Θεοδότου καθώς και τμήμα της Μνασιάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aρχίζει η ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρείου (Χάρτες)

Όπως ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια παρουσίασης του έργου ο δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο προϋπολογισμός της Φάσης Β’ του έργου ανέρχεται στα €11.680.000 πλέον ΦΠΑ και οι κατασκευαστικές εργασίες για ολόκληρη τη Φάση Β’ αναμένεται να διαρκέσουν συνολικά περίπου 26 μήνες. Λόγω της μεγάλης έκτασης της περιοχής επέμβασης και για περιορισμό της ταλαιπωρίας του κοινού, η Φάση Β’ του έργου θα υλοποιηθεί σε μικρότερα τμήματα. 

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, οι κατασκευαστικές εργασίες την πρώτη περίοδο (Φάση Β.1’) θα επικεντρωθούν στο τμήμα της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού μέχρι και τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την Αφροδίτης / Στασάνδρου, στο οποίο δεν θα επιτρέπεται η διακίνηση οχημάτων. Η χρονική διάρκεια της Φάσης Β.1 θα είναι 13 μήνες.

Ο δήμαρχος ανέφερε επίσης πως το εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας αργοπέθαινε για πολλά χρόνια, και πρόσθεσε πως η άναρχη αποκέντρωση το μετέτρεψε από κέντρο που εξυπηρετούσε σχεδόν όλο τον πληθυσμό της επαρχίας, σε έναν υποβαθμισμένο, τοπικού χαρακτήρα εμπορικό άξονα. Είπε, επίσης, πως «δεν ήταν δυνατόν να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, ούτε να αγνοήσουμε τη σημερινή πραγματικότητα των μεγάλων εμπορικών κέντρων», και συνέχισε: «Πήραμε λοιπόν την απόφαση, να προχωρήσουμε σε συνολική και ριζική αναβάθμιση της περιοχής, ώστε να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τις εμπορικές χρήσεις της περιφέρειας, με αύξηση της ελκυστικότητας και της επισκεψιμότητας του με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επενδύσεις και οικονομική ανάπτυξη. Αυτό, άλλωστε, ήταν πάγιο και έντονο αίτημα των επηρεαζόμενων ιδιοκτητών και καταστηματαρχών, είπε. 

Αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα

Ο δήμαρχος Λευκωσίας ανέφερε πως πέραν της ανταγωνιστικότητας, το έργο αποβλέπει να καταστήσει το αστικό εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας ανταγωνιστικό, ελκυστικό και φιλικό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. 

Είπε επίσης πως για το έργο υιοθετήθηκαν ψηλά κριτήρια βιώσιμου αστικού σχεδιασμού με στόχο: 

– Την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος με νέα επίστρωση, αστική επίπλωση και φωτισμό.

– Τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας όλων, πεζών και ΑμεΑ και την αύξηση της επισκεψιμότητας με τη δημιουργία ενιαίων και μεγάλων πεζοδρομίων και την εξάλειψη όλων των ανισόπεδων σημείων μεταξύ ιδιωτικών, δημόσιων πεζοδρομίων και δρόμου. 

– Τη δημιουργία μικρών πλατειών με δυνατότητα υπαίθριων δραστηριοτήτων και ενσωμάτωση υδάτινων στοιχείων.

– Την ενίσχυση της σκίασης με φύτευση μεγάλου αριθμού ώριμων δέντρων και εφαρμογή των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού, αυξάνοντας τις ώρες που οι πεζοί επισκέπτες θα μπορούν να διακινούνται με άνεση. 

– Την εγκατάσταση ολιστικού συστήματος «έξυπνης πόλης», ιδιοκτησία του Δήμου Λευκωσίας.

– Την υπογειοποίηση και βελτίωση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε πως στη Λεωφόρο Μακαρίου και στην οδό Αναστασίου Γ. Λεβέντη (πρώην Λεωνίδου), δημιουργούνται δύο λεωφορειολωρίδες για διακίνηση και στις δύο κατευθύνσεις. 

Εξάλλου, οι κυκλοφοριακές πολιτικές που θα εφαρμοστούν θα υποχρεώνουν τα τροχοφόρα οχήματα να κινούνται σε χαμηλές ταχύτητες και να δίνουν προβάδισμα στην άνετη και απρόσκοπτη διακίνηση πεζών και ποδηλάτων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών της Φάσης Β.1, δηλαδή από το ύψος της Αστυνομίας Λυκαβητού στη Σπύρου Κυπριανού μέχρι και τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με Αφροδίτης / Στασάνδρου) για διευκόλυνση του κοινού, των οδηγών, των κατοίκων και των καταστηματαρχών, θα ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Οι οδοί Αγίας Ελένης, Γρηγορίου Ξενοπούλου, Μπουμπουλίνας και Ήρας μέχρι τη συμβολή τους με την οδό Στασάνδρου μετατρέπονται σε αμφίδρομα αδιέξοδα. Παράλληλα διατηρούνται οι υφιστάμενες θέσεις στάθμευσης των οδών Μπουμπουλίνας, Αγίας Ελένης και Γρηγορίου Ξενοπούλου. Ακυρώνονται οι κατά μήκος θέσεις των οδών Ήρας και τμήμα της Άννης Κομνηνής. Σημειώνεται ότι για τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων στάθμευσης στις οδούς Αγίας Ελένης και Γρηγορίου Ξενοπούλου, θα πραγματοποιηθούν κατασκευαστικές εργασίες μείωσης του υφιστάμενου πεζοδρομίου για διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου. Θα παραμείνουν οι θέσεις στάθμευσης στην μια πλευρά τους

Τμήμα της οδού Άννης Κομνηνής θα παραμείνει κλειστό, από τη Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου μέχρι πριν τη συμβολή της με οδό Φιλιππίας. Η οδός Άννης Κομνηνής θα παραμείνει μονόδρομος και παράλληλα θα πραγματοποιηθεί προσωρινή μονοδρόμηση της οδού Φιλιππίας με φορά προς την οδό Κρήτης, προκειμένου να επιτευχθεί απρόσκοπτη αριστερόστροφη κίνηση προς την οδό Στασάνδρου.

Στην οδό Κρήτης θα διατηρηθεί η υφιστάμενη κατάσταση (μονόδρομος με φορά προς την οδό Στασάνδρου).