Το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 οι κατασκευαστικές εργασίες της Α’ Φάσης για το Έργο αναβάθμισης της Λεωφόρου Κέννεντυ στους Αγίους Ομολογητές που βρίσκεται σε εξέλιξη θα μεταφερθούν στο νότιο πεζοδρόμιο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λευκωσίας. Η βόρεια πλευρά των πεζοδρομίων έχει ολοκληρωθεί στο χρονοδιάγραμμα όπως είχε ανακοινωθεί.

 Ο Δήμος υπενθυμίζει ότι οι εργασίες της Α’ Φάσης αφορούν το τμήμα μεταξύ της Λεωφόρου Νίκης και της οδού 25ης Μαρτίου. Οι εργασίες στο νότιο πεζοδρόμιο αναμένεται να έχουν διάρκεια 5 εβδομάδων. 

Η τροχαία κυκλοφορία θα επιτρέπεται στη μία λωρίδα με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Λεμεσού. Η κυκλοφορία προς τη Λεωφόρο Νίκης θα εκτραπεί κυρίως διαμέσου των οδών Εσπερίδων και Ρήγα Φεραίου. Η κυκλοφορία προς τις παρόδους δεν θα διαφοροποιηθεί, ενώ κατάλληλη σήμανση θα τοποθετηθεί σε όσες οδούς θα καταστούν προσωρινά αδιέξοδοι.

Το συνολικό έργο, το οποίο εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου Λευκωσίας για βελτίωση της ασφάλειας της τροχαίας κίνησης στην πόλη, θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις. Η διακίνηση των τροχοφόρων στη λεωφόρο θα είναι συνεχής.

Για τις επόμενες φάσεις του έργου θα εκδοθούν νέες ανακοινώσεις μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ανακατασκευή τμημάτων πεζοδρομίων για διαμόρφωση κόλπων στάθμευσης και  αναβάθμιση των πεζοδρομίων, προσαρμογή του συστήματος ομβρίων στο νέο σχεδιασμό, με την κατασκευή νέων φρεατίων υδροσυλλογής και σωλήνων σύνδεσης για ένωση στο υφιστάμενο σύστημα ομβρίων, προσαρμογή στα όρια του έργου και κατά μήκος των παρόδιων ιδιοκτησιών, συμπεριλαμβανομένων εργασιών απορροής όμβριων. Επίσης οι εργασίες περιλαμβάνουν νέα οριζόντια και κάθετη σήμανση.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα τροχαίας.

Πηγή: philenews/KYΠΕ