Ο Χριστόδουλος Γ. Παχουλίδης αναφέρει: «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…»
Η Ευαγγελική παραβολή των δέκα Παρθένων είναι το θέμα που προβάλλεται από την Αγία μας Εκκλησία, τη Μεγάλη Τρίτη.
Ο Χριστός ως Νυμφίος και η Εκκλησία «ως Νύμφη Χριστού», θα πρέπει να μας  επηρεάσουν συναισθηματικά σήμερα, ώστε κι εμείς «τον Νυμφίον αδελφοί αγαπήσωμεν…», όπως Αυτός πρώτος αγάπησε εμάς.
Κανένας Νυμφίος δεν αγάπησε τόσο πολύ, όσον ο Χριστός τη Νύμφη Εκκλησία, ο Οποίος, «εαυτόν παρέδωκεν υπέρ αυτήν, ίνα αυτήν αγιάση», γιατί την ήθελε «μη έχουσαν σπίλον ή ριτίδα, ή τι των τοιούτων,άλλ’ ίνα η αγία και άμωμος» (Εφεσίους ε’ 25).
Όμως και «η Νύμφη Χριστού», η Εκκλησία, ανταποκρίθηκε  στην αγάπη του Ιδρυτή της, Χριστού. Οι ψυχές των εκατομμυρίων αγίων και δικαίων, οσίων και δικαίων, απέδειξαν έμπρακτα τούτο.
Εμείς σε ποιο βαθμό αγάπης προς τον Χριστό φθάνουμε; Ας μην Τον λυπούμε αμαρτάνοντες και ας μην προδίδουμε την αγάπη Του και ας είμαστε πάντα έτοιμοι να εισέλθουμε στους γάμους Του.
Οι δέκα Παρθένες, οι πέντε φρόνιμες και οι πέντε μωρές, που καλούνται να προϋπαντήσουν τον Νυμφίο, συμβολίζουν το σύνολον των ανθρώπων της γης, που άλλοι μεν, έχουν έργα αρετής, άλλοι δε, είναι ράθυμοι και ακατάλληλοι, για να εισέλθουν στον νυμφώνα του Χριστού.
Καλούμαστε λοιπόν από τον Κύριο όλοι μας, εφ’ όσον χρόνο ακόμη ζούμε στη γη να  γρηγορούμε πνευματικά και να ετοιμαζόμαστε για τη «μεγάλη ημέρα Κυρίου» (Β’ Πέτρου, γ’ 10) …». Ο ίδιος μας παραγγέλλει: «Γρηγορείτε, ότι ουκ οίδατε την ημέραν ή την ώραν, εν η ο υιός του ανθρώπου έρχεται» «Ματθ. κε’ 13».