Tρεις πρωτότυπες μουσικές ιστορίες με ένα βιολί, ένα κοντραμπάσο κι έναν αφηγητή παρουσιάζει το επόμενο streaming της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, ειδικά για τους μικρούς της φίλους, το Σάββατο 4 Απριλίου στις 7μ.μ. 

Η συναυλία με τίτλο «Ένας γίγαντας, ένας ταύρος, ένας λαγός και μια χελώνα» περιλαμβάνει και προβολή εικόνων ενώ η αφήγηση θα γίνει στην ελληνική.

Ένας γίγαντας περπατά στο άγριο, σκοτεινό δάσος, κάθεται κάτω από ένα δέντρο και βλέπει ένα όνειρο….Τι να ονειρεύεται άραγε; Ενώ οι υπόλοιποι νεαροί ταύροι επιδεικνύουν τη δύναμη και την τόλμη τους, o ταύρος Φερδινάνδος κάθεται ήσυχος στον ίσκιο μιας οξιάς και μυρίζει τα λουλούδια. Ένας λαγός και μια χελώνα συμφωνούν να παραβγούν στο τρέξιμο. Η αφήγηση του γνωστού μύθου του Αισώπου είναι μουσικά επενδυμένη από τον Άλκη Μπαλτά με μελωδίες από γνωστά κλασικά έργα των Ραχμάνινοφ, Παγκανίνι, Σούμπερτ, Σεν- Σανς, Μότσαρτ και άλλων συνθετών.

Πρόγραμμα
Ένας Γίγαντας στο Δάσος για βιολί, κοντραμπάσο και αφηγητή (προσαρμογή του έργου του Α. Ριντού «Μικρός θλιμμένος ήχος για σόλο κοντραμπάσο και αφηγητή»)
A. Ριντού: Ο Ταύρος Φερδινάνδος για σόλο βιολί και αφηγητή
Ο Λαγός και η Χελώνα για βιολί, κοντραμπάσο και αφηγητή (Ο μύθος του Αισώπου σε διασκευή Βίκυς Στυλιανού πάνω σε μελωδίες από γνωστά κλασικά έργα διασκευασμένες από τον Άλκη Μπαλτά)

Βιολί: Νίκος Πίττας
Κοντραμπάσο: Νίκος Ιωάννου
Αφηγητής: Πέτρος Γιωρκάτζης
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γενς Γκέοργκ Μπάχμαν.

Πηγή: philenews