Στην προκήρυξη τεσσάρων θέσεων για γενικούς διευθυντές Υπουργείων προχωρεί η Κυβέρνηση. Πρόκειται για τις θέσεις γενικού διευθυντή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από την οποία έχει αφυπηρετήσει από τον περασμένο Νοέμβριο ο Ανδρέας Ασσιώτης. Καθήκοντα αναπληρωτή γενικού διευθυντή στο Υπουργείο  Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ασκεί από τον περασμένο Δεκέμβριο ο διευθυντής των Κυπριακών Ταχυδρομείων, Ανδρέας Γρηγορίου.
 
Η δεύτερη θέση αφορά το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής -το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του πρόσφατα- και η θέση παραμένει κενή. Καθήκοντα γενικού διευθυντή στο Υφυπουργείο ασκεί ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εμπορίου Στέλιος Χειμώνας. Όσον αφορά τις άλλες δύο θέσεις αφορούν το Υπουργείο Εργασίας, από το οποίο αφυπηρετεί τον Σεπτέμβριο ο Χρίστος Μαληκκίδης και η δεύτερη το Υφυπουργείο Ναυτιλίας από το οποίο βρίσκεται ήδη σε προαφυπηρετική άδεια ο Κώστας Ιακώβου και ο οποίος αφυπηρετεί κανονικά τέλος Μαΐου. Καθήκοντα γενικού διευθυντή στο Υφυπουργείο ασκεί από τον Φεβρουάριο, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Σταύρος Μιχαήλ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (www.psc.gov.cy) ή μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας (Αριάδνη) (https://eservices.cyprus.gov.cy), όχι αργότερα από την Παρασκευή, 1η Μαΐου 2020 και ώρα 2.00μ.μ.
Για να προχωρήσει με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, ο αιτητής θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος χρήστης στην Αριάδνη.  Η ταυτοποίηση των αιτητών σε Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη ή άλλο εξουσιοδοτημένο κέντρο δεν είναι απαραίτητη.
Ο αιτητής επιλέγει τη θέση για την οποία ενδιαφέρεται και συμπληρώνει τα πεδία της αίτησης. Για την επιτυχή υποβολή της αίτησης πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα υποχρεωτικά πεδία.
Ο μισθός της θέσης είναι πάγιος και ανέρχεται στο ποσό των €96.491 στον οποίο προστίθενται οι οποιεσδήποτε γενικές αυξήσεις που έχουν εγκριθεί με νομοθεσία. Επιπλέον, καταβάλλεται τιμαριθμικό επίδομα, σύμφωνα με το ποσοστό που εγκρίνεται από την Κυβέρνηση από καιρό σε καιρό.
Λεπτομέρειες αναφορικά με τα απαιτούμενα προσόντα, καθώς και τα καθήκοντα και τις ευθύνες της θέσης περιέχονται στην πιο πάνω γνωστοποίηση.