Ψήφισμα στην ιστοσελίδα Avaaz κατέθεσε μία ομάδα Κυπρίων, ζητώντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, όπως ανοίξει τις εκκλησίες, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας.
 
Όπως αναφέρει το ψήφισμα, το οποίο υιοθετούν μέχρι στιγμής 287 άτομα, «ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, απαιτούμε στο ΑΜΕΣΟ άνοιγμα των εκκλησιών μας, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε ζωντανά και συνειδητά μέσα στην Εκκλησία, την Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα και όχι από την πολυθρόνα του σπιτιού μας».
 
 
«Θυμηθείτε ότι σε παρόμοιες δύσκολες περιστάσεις, οι Χριστιανοί έκαναν λιτανείες και προσεύχονταν μέσα στις Εκκλησίες με δάκρυα στα μάτια, για να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες! Αν δεν προστρέξουμε στον ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ για βοήθεια, πού θα απευθυνθούμε; Ως πολίτες αυτού του κράτους, έχουμε το δικαίωμα να παρακολουθήσουμε ζωντανά μέσα στην Εκκλησία όλες τις ακολουθίες και να συμμετάσχουμε στα Μυστήρια της Θείας Εξομολόγησης και της Θείας Κοινωνίας! Μήπως εμείς είμαστε δεύτερης κατηγορίας πολίτες; Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι τα ζώα έχουν περισσότερα δικαιώματα από εμάς», καταλήγουν.
 
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει την απόλυτη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα.
 
Πηγή: philenews